Μητσοτάκης: «Υπαρκτό το ενδεχόμενο “τερατογένεσης” στις 22 Μαΐου, με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη»

Μητσοτάκης: «Υπαρκτό το ενδεχόμενο “τερατογένεσης” στις 22 Μαΐου, με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη»

Για το ενδεχόμενο «πολιτικής τερατογένεσης» στις 22 Μαΐου, με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας την Τετάρτη στη Γλυφάδα.

Όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε, «άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογέννεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Ο,τι και να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει», ανέφερε, καλώντας μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σύγκριση μεταξύ των δύο κυβερνητικών τετραετιών.

«Την επόμενη μέρα να υπάρχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση – και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να τη διασφαλίσει. Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μια είναι η εκλογή: 21 Μαΐου ψηφίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή η κάλπη θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρώτος εγώ αναγνώρισα τα λάθη, δεν κρύφτηκα ποτέ και πουθενά. Και ξέρετε, ένα λάθος γίνεται σφάλμα, μόνο όταν επαναλαμβάνετεαι. Δεν υποσχέθηκα το 2019 ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και αποτελέσματα. Και τώρα με ήσυχη συνείδηση θέτουμε το έργο μας στην κρίση του ελληνικού λαού.

 

«Έτοιμος για συγκρούσεις»

«Είμαι σήμερα περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να συγκρουστώ με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Και αυτό θα αποτελέσει μια από τις κεντρικές μας δεσμεύσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει τα εξής: «Σε αυτούς που το αμφισβητούν, να θυμίσω μια απτή πραγματικότητα. Η ΝΔ πάντοτε ιστορικά συγκρούστηκε με εκείνες τις εστίες οπισθοδρόμησης στο Δημόσιο και τα έβαλε με τους κακούς συνδικαλιστές. Εμείς εξυγιάναμε την Ολυμπιακή, εμείς είμαστε αυτοί που παρεμβήκαμε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έκανε τα πρώτα βήματα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ».

«Πήραμε μια χρεοκοπημένη επιχείρηση και σήμερα την έχουμε κάνει πρωταγωνίστρια. Αν δεν ήταν η ΔΕΗ, δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε στήριξη για νοικοκυριά όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είχα δεσμευθεί το 2019 ότι κύριος στόχος θα είναι οι λιγότεροι φόροι, έτσι σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ότι δέσμευση μου είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε ότι η πατρίδα μας εντός του 2023 θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ