Μηνύματα με νόημα από την Καθημερινή στην κυβέρνηση

υπουργικο 9-3-2023

Απέναντι στην επιχειρούμενη κυβερνητική προσπάθεια επικοινωνίας περί διαχρονικών παθογενειών στον ΟΣΕ τάσσεται η Καθημερινή, βάζοντας στο «στόχαστρό» της ξεκάθαρα την κυβέρνηση για την πολιτική ευθύνη που έχει για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα ούτε και αποφασιστικά» για τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και επισημαίνει πως «οι πολίτες προσδοκούσαν {…} ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες».

«Το γεγονός ότι πολλές από τις ασύλληπτες ελλείψεις του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν γνωστές και είχαν επισημανθεί σε στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ελαφρύνει τη θέση της σημερινής κυβέρνησης, το αντίθετο.

Σημαίνει ότι τις γνώριζε αλλά δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα ούτε και αποφασιστικά για να τις αντιμετωπίσει. Οι πολίτες προσδοκούσαν ότι αυτή θα ήταν η διαφορά, ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες», αναφέρει το κύριο άρθρο της Καθημερινής με τίτλο: «Πολιτική ευθύνη» και συνεχίζει: «Η συστημική αποτυχία στη διαχείριση του ΟΣΕ έχει απογοητεύσει πολλούς, που βλέπουν ότι σε μερικούς ζωτικούς τομείς λίγα άλλαξαν.

Δικαιολογημένα πιστεύουν ότι πέρα από τον κάθε σταθμάρχη υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης».

 

Μηνύματα με νόημα από την Καθημερινή στην κυβέρνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ