Με «καυτά» θέματα της Αυτοδιοίκησης σημαντική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Κρήτη

Με «καυτά» θέματα της Αυτοδιοίκησης σημαντική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Κρήτη

Στην Κρήτη θα συνεδριάσουν στις αρχές Μαίου η Οικονομική Επιτροπή και το Εποπτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) .

Τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και έγινε αποδεκτή από την ΚΕΔΕ.

Ο κ. Κουράκης, είχε στην Αθήνα , συνάντηση – συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ , Γιάννη Καραγιάννη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, για σημαντικά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως:
-Ο νέος τρόπος κατανομής των ΚΑΠ (το θέμα θα αναπτυχθεί και θα συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ)
– Οι ελλιπείς χρηματοδοτήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση
– Το θέμα της Ναυαγοσωστική Κάλυψης (χρηματοδότηση) αλλά και η μείωση ανταλλάγματος της παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας
– Οι πρόσφατες εξελίξεις με τις ΔΕΥΑ και την υπαγωγή τους στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο κ. Κουράκης επισήμανε ότι πρέπει να στηριχθούν οι ΔΕΥΑ τόσο Οικονομικά όσο και με στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού τους τονίζοντας παράλληλα ότι το Νερό πρέπει να παραμείνει ως Δημόσιο Κοινωνικό αγαθό .
– Η διενέργεια Προσεισμικών Ελέγχων άμεσα σε δημόσια κτίρια, σχολεία, κ.α με την συνεργασία του ΟΑΣΠ – ΤΕΕ και της ΚΕΔΕ
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ,στην Κρήτη, ορίστηκε στις 4 και 5 Μαΐου 2023 με βασικό θέμα της συνεδρίασης τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, με την συμμετοχή των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ