Λοβέρδος για μη κρατικά πανεπιστήμια: Οπισθοδρομικοί οι αρνητές

Λοβέρδος

Καίρια παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στους αρνητές του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο συζητείται στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μέτωπο οπισθοδρόμησης. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μεγάλη «ευκαιρία». Παράλληλα ασκεί έντονη κριτική στη στάση και τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ πριν καταλήξει στην επιλογή της καταψήφισης.

Το νομοθέτημα αυτό επί της αρχής πρέπει να ψηφιστεί

«Με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια διαμορφώνεται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ένα απολύτως ευδιάκριτο μέτωπο οπισθοδρόμησης. Σε αυτό κατατάσσονται οι αρνητές του σχεδίου νόμου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και τονίζει με τον πιο σαφή τρόπο: «Το νομοθέτημα αυτό επί της αρχής πρέπει να ψηφιστεί. Αποτελεί μεταρρυθμιστικό βήμα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τα αδύναμα ή και πονηρά του σημεία πρέπει να αναδειχθούν με τον κριτικό κοινοβουλευτικό αλλά και ευρύτερα με τον πολιτικό και επιστημονικό λόγο. Η άρνηση, όμως, της συμφωνίας επί της αρχής αποτελεί σαφή απόδειξη αντιμεταρρυθμιστικής στάσης».

Ολόκληρη η ανάρτηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ