Λιάνα Κανέλλη: «Το ΚΚΕ δεν θα κάνει τη μπεσαμέλ στο παστίτσιο του ΣΥΡΙΖΑ και τους το χαλάει»

Λιάνα Κανέλλη: «Το ΚΚΕ δεν θα κάνει τη μπεσαμέλ στο παστίτσιο του ΣΥΡΙΖΑ και τους το χαλάει»

“Το έχουνε φανταστεί το παστίτσιο κάπως και έχουν το πρόβλημα ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει τη στο παστίτσιο τους” αναφέρει, χαρακτηριστικά, η Λιάνα Κανέλλη. “Είναι πρακτικά αδύνατον και κυρίως είναι πολιτικά αυτο-ακυρωτικό για το ΚΚΕ” υπογράμμισε η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, σχετικά με την ανοχή που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

“Δεν υπάρχει περίπτωση για ανοχή” είπε, χαρακτηριστικά, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στο ενδεχόμενο προοδευτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8”.

“Εχω ακούσει με τα αυτιά μου τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή να λέει, οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής δεν βρωμάνε, προκειμένου να περάσει ένα νομοσχέδιο. Δηλαδή η ανοχή του φτάνει μέχρι εκεί. Αν κρίνει εξ ιδίων μπορεί να φαντάζεται ότι η ανοχή του ΚΚΕ μπορεί να δοθεί, αλλά το ΚΚΕ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε η κ. Κανέλλη.

Σχετικά με δημοσίευμα της Εστίας, που μιλάει για “λαιφστάιλ” του Γραμματέα και “μοντερνιές” του ΚΚΕ, ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, προκειμένου να προσεγγίσει την νεολαία, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσπάσει κομμουνιστικές ψήφους στη δεύτερη κάλπη, η κ. Κανέλλη σχολίασε ότι είναι “μια επικοινωνιακή κριτική, θεωρώντας και είναι πραγματικότητα, ότι υπάρχει καθιερωμένη στην Ελλάδα μια αντίληψη ότι η επικοινωνία, τα Μέσα, από το λαιφστάιλ μέχρι τα βαθύτερα πολιτικά, ότι τα μίντια ανήκουν σε οποιοδήποτε χώρο εκτός από τον κομμουνιστικό. Επομένως, όταν εμφανιστεί ένας κομμουνιστής τον αντιμετωπίζουν περίπου σαν τη μύγα μες στο γάλα. Τι θες εσύ μες στα χωράφια μα”.

“Ξέρετε τι μου έσυραν όταν πήγα πριν από πολλά χρόνια εγώ, οι συνάδελφοί μου κιόλας, στην Ελένη Μενεγάκη;”, προσέθεσε η κ. Κανέλλη.

“Εμάς δεν ιδρώνει το αυτί μας. Δεύτερον, έχω την εντύπωση ότι σε αυτή τη φάση του δώσανε λίγο μεγαλύτερη έκταση και ο Κοττάκης και τα Νέα και οι υπόλοιποι γιατί ανησυχούν. Δεν επρόκειτο να δείτε γραμμή από αυτά αν το ΚΚΕ ήταν στο όριο θα μπει στη Βουλή-δεν θα μπει στη Βουλή. Στο Just the 2 Of Us να πήγαινε ο Κουτσούμπας να χορέψει, δεν θα βλέπατε τίποτα. Μόλις βλέπουν ότι το ΚΚΕ χαλάει τη σάλτσα των υπολογισμών, δηλώνει ότι δεν συμμετέχει, ανησυχούν. Δεύτερον, βλέπουν το ΚΚΕ να πρωτοστατεί σε πραγματικές λαϊκές κινητοποιήσεις” συμπλήρωσε η κ. Κανέλλη.

“Εδώ κάπου χαλάει η σάλτσα, το έχουνε φανταστεί το παστίτσιο κάπως και έχουν το πρόβλημα ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει τη μπεσαμέλ στο παστίτσιο τους” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη.

“Ανακατεύεις έναν κιμά και πας και το βαφτίζεις παστίτσιο. Εδώ βαφτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το συνονθύλευμα που έχει στο κεφάλι του” συμπλήρωσε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η θεαματική αύξηση των ποσοστών είναι η σημερινή επιδίωξη του KKE, τόνισε η κ. Κανέλλη, σημειώνοντας ότι για το ΚΚΕ είναι πολύ δύσκολη η ανοδική πορεία γιατί βρίσκεται αντιμέτωπο περίπου με το σύνολο των κομμάτων. “Δεν έχει αντίπαλο συγκεκριμένο, δεν έχει ένα από τα κόμματα για να το παίξει “Μονομαχία στο ΕΛ Πάσο”. Είναι απέναντι σε όλους σε ό, τι αφορά τη διακυβέρνηση του τόπου και κυρίως στον προσανατολισμό μιας κυβέρνησης. Έχει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα αναλυτικό, επιστημονικό, κατατεθειμένο και έχει και πολύ συγκεκριμένες προτάσεις ήδη κατατεθειμένες και ήδη απορριφθείσες από το Κοινοβούλιο, το οποίο είναι ο Ιερός Ναός της Δημοκρατίας” σημείωσε η Λιάνα Κανέλλη.

“Αυτός ο Ιερός Ναός της Δημοκρατίας, έχει και ιερούς αποκλεισμούς συζητήσεων. Είναι απίστευτο αλλά είναι πραγματικό και το λέω με το χέρι στην καρδιά. Έχω πολλά χρόνια μες στο κοινοβούλιο και ευτυχώς που τα έχω για να μπορώ και να μιλάω από θέση γνωστικής ισχύος” ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Όσο αφορά στο δίλημμα περί ακυβερνησίας ή σταθερότητας, αυτό δεν υπάρχει, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ. “Τα υπόλοιπα κόμματα το λένε και είναι μια καραμέλα η οποία είναι και κοροϊδευτική. Είναι απολύτως εκβιαστικό το δίλημμα, είναι κακόηθες και είναι και πονηρό. Είναι σαν την καραμέλα που είναι απέξω γλυκιά και μόλις τη δαγκώσεις έχει κινίνο, στρυχνίνη και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε” υποστήριξε η κ. Κανέλλη.

“Η εξαπάτηση είναι ότι τα κόμματα είναι διαφορετικά μεταξύ τους και προτείνουν κάτι διαφορετικό”, παρότι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τρία τέταρτα της νομοθεσίας που προκύπτουν, οι βασικές οικονομικές αποφάσεις, οι γεωστρατηγικές αποφάσεις, η εξωτερική πολιτική καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. “Όσο είσαι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν, τι διαφορετικό θα έχεις, διαχείριση, πρόσωπα, φάτσες; Δηλαδή κοντολογίς, βγάλε τον Πλεύρη και βάλε τον Πολάκη, για να πάρω δύο προβεβλημένους υπουργούς” ανέφερε η Λιάνα Κανέλλη.

“Δεύτερον, ισχυροποιείστε με γιατί εγώ μπορώ να κυβερνήσω και ο λαός δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητος. Ψεύδος ασύστολο. Όποτε δεν τα κατάφερε κάποιος με τα ποσοστά, ανακάτεψε την τράπουλα και έκανε τις πιο ανίερες θεωρητικά και ιδεολογικά σαλτιμπάγκικες συμπλεύσεις και συγκυβερνήσεις. Για παράδειγμα, δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα” υποστήριξε η κ. Κανέλλη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε ότι μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση παρόμοια με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. “Δεν θα είναι δύσκολο. Δηλαδή, το να γυρίσει στους κόλπους μιας σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρουφάκης, θα είναι μια πιο μοντέρνα του 21ου αιώνα μετανοούσα Μαγδαληνή”, είπε καταλήγοντας η βουλευτής του ΚΚΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ