Κυριακίδου: Κορυφαία προτεραιότητα η διασφάλιση προσιτών και υψηλής ποιότητας φαρμάκων

Κυριακίδου: Κορυφαία προτεραιότητα η διασφάλιση προσιτών και υψηλής ποιότητας φαρμάκων

Mια «ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας» θα συμβάλει στην «οικοδόμηση των ισχυρών, ανθεκτικών και βιώσιμων συστημάτων υγείας του αύριο που θα εξασφαλίσουν καλύτερη φροντίδα για τους ασθενείς», τονίζει στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η αρμόδια Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου.

Επίσης επισημαίνει ότι «η διασφάλιση προσβάσιμων, προσιτών και υψηλής ποιότητας φαρμάκων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το επόμενο έτος».

«Η μεταρρύθμισή μας της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ θα αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο ζήτημα βελτιώνοντας την πρόσβαση σε καινοτόμα και οικονομικά φάρμακα για τους ασθενείς, ενισχύοντας την ασφάλεια του εφοδιασμού για τη μείωση του κινδύνου ελλείψεων φαρμάκων και υποστηρίζοντας μια παγκοσμίως κορυφαία και καινοτόμο φαρμακευτική βιομηχανία της ΕΕ», προσθέτει η κ Κυριακίδου.

Παράλληλα, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων υπογραμμίζει την ανάγκη για ενίσχυση της ανθεκτικότητας «των συστημάτων υγείας μας για να εξυπηρετήσουμε πλήρως τις ανάγκες των πολιτών μας».

«Αυτό απαιτεί συνεχείς και αυξημένες επενδύσεις – σε εγκαταστάσεις, προμήθειες και προσωπικό», όπως αναφέρει.

Η Στέλλα Κυριακίδου εστιάζει στην σημασία για εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό στον τομέα της υγείας, αλλά και την συνεργασία με διεθνείς εταίρους.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της υγείας έχουν κάνει την ίση πρόσβαση στην υγεία για όλους πιο κρίσιμη από ποτέ. Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να κάνουμε την υγεία για όλους πραγματικότητα παγκοσμίως» καταλήγει η Ευρωπαία Επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ