Κυμπουρόπουλος για ευρωκοινοβούλιο: Εδώ πέρα, πιστέψτε με, δίνουμε πολύ σημαντικές μάχες

Κυμπουρόπουλος για ευρωκοινοβούλιο: Εδώ πέρα, πιστέψτε με, δίνουμε πολύ σημαντικές μάχες

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ

Εδώ πέρα, πιστέψτε με, δίνουμε πολύ σημαντικές μάχες, τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος για το ευρωκοινοβούλιο και τις τοποθετήσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

«Προσωπικά φοβάμαι την άνοδο της ακροδεξιάς. Είναι κάτι που με ανησυχεί και πρέπει με κάθε μέσο τρόπο να επικοινωνήσουμε το έργο των ευρωβουλευτών και της Ευρωβουλής, των δημοκρατικών παρατάξεων», επισήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, μιλώντας στην δημοσιογράφο και επικεφαλής των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου από το Στρασβούργο, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ανάλυσέ το» με τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο ίδιος ανέφερε, ακόμη:

«Γιατί πρέπει να φτιάξουμε μια Ευρώπη, να συνεχίσουμε να έχουμε μια Ευρώπη η οποία πηγαίνει προς την Ένωση, πηγαίνει προς το να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο μεταξύ μας και όχι της διάσπασης.

Έχουμε πολύ δύσκολα θέματα να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Έχουμε ένα μεταναστευτικό το οποίο θα εντείνεται ολοένα και περισσότερο.

Πρέπει επιτέλους να φτιάξουμε και να δημιουργήσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα και μετά από την πολύ σημαντική πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού. Οπότε είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να τα διαπραγματευτούμε μαζί. Θέματα ακρίβειας, ενέργειας δεν μπορεί καθένας μόνος του. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί

(…) Το πρόβλημα είναι θεωρώ διαχρονικό. Από τις ρίζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν φτάνουν οι πολιτικές που παίρνουμε εδώ στα εθνικά κοινοβούλια, δεν φτάνουν στους πολίτες των κρατών – μελών.

Δυστυχώς είναι μια διαμάχη που πολλές φορές δίνουμε μεταξύ μας οι πολιτικές ομάδες αλλά και οι ευρωβουλευτές, αλλά φτάνει στο τέλος ότι οι ευρωβουλευτές δεν κάνουν τίποτα. Όμως εδώ πέρα, πιστέψτε με, δίνουμε πολύ σημαντικές μάχες».

Για το πόσο (ηχηρή) φωνή έχει η Ελλάδα στις αλλαγές που θέλει να έρθουν, σημείωσε:

«Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήμασταν, μαζί με τους ευρωβουλευτές της Κύπρου, δέκα ευρωβουλευτές που είχαμε ελληνικές και κυπριακές θέσεις, όταν οι αντίστοιχοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Γαλλίας ήταν επτά.

Μπορούμε να επηρεάσουμε ζητήματα μέσα σε μια πολιτική ομάδα

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επηρεάσουμε ζητήματα μέσα σε μια πολιτική ομάδα. Και ξέρετε, ότι όταν πιέζεις μια πολιτική ομάδα, μπορείς να επηρεάσεις γενικά το σώμα της Ευρωβουλής. Άρα λοιπόν βλέπουμε το 21 στο 705. Εγώ θα πω να δούμε το 10 μέσα στο 180.

Εκατόν ογδόντα ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως πρώτη δύναμη είναι πολύ σημαντική επιρροή μέσα σε μια πολιτική ομάδα και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε.

Γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αναδεικνύουμε τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη».

Στο ερώτημα πόσο σημαντική είναι η ευρωπαϊκή παρέμβαση σε ζητήματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες, απάντησε λέγοντας:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει βήματα και από και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όσο μάλιστα είναι ευρωβουλευτές οι οποίοι πιέζουν -μεταξύ αυτών είμαι και εγώ- για μια μεγαλύτερη κοινωνική Ευρώπη, το αποτέλεσμα θα είναι πιο δυνατό.

Ήμουν ο πρώτος που οι πρώτοι φάκελοι που διαχειρίστηκα όταν έφτασα εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφορούσαν στη στρατηγική που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ανάπηρους πολίτες.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν μόλις σήμερα το μεσημέρι να ψηφίσουμε για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, ένα κοινό έγγραφο το οποίο θα μας δίνει τη δυνατότητα ως ανάπηροι να μετακινούμαστε ελεύθερα μέσα στην Ευρώπη και να γνωριζόμαστε ως ανάπηροι σε οποιοδήποτε κράτος και αν βρισκόμαστε.

Γιατί αυτό που ίσχυε μέχρι χθες ήταν ότι αν είμαι στην Ελλάδα και πάω στην Ιταλία και θέλω να διεκδικήσω κάποια πράγματα, θα πρέπει να κριθώ από την ιταλική Αρχή ότι είμαι ανάπηρος.

Αυτό πλέον σταματάει και γίνεται ενιαίο. Αυτό ήταν το ένα κομμάτι.

Το δεύτερο ήταν για εργασιακά. Πολλές φορές και εγώ προσωπικά προσπαθώ να περάσω τροπολογίες οι οποίες σταματούν τις διακρίσεις στην εργασία και αυτό είναι που κάνει η Ευρώπη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ