Κριτική Σπίρτζη για τη «Μαρία Τσάλλα»: «Κατάσκοπος διέφυγε από τη χώρα μας και η ΕΥΠ Μητσοτάκη πανηγυρίζει»

Κριτική Σπίρτζη για τη «Μαρία Τσάλλα»: «Κατάσκοπος διέφυγε από τη χώρα μας και η ΕΥΠ Μητσοτάκη πανηγυρίζει»

Αιχμές κατά της ΕΥΠ αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα, άφησε ο Χρήστος Σπίρτζης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν η ΕΥΠ, που εποπτεύεται από τον πρωθυπουργό, να πανηγυρίζει ενώ η πράκτορας διέφυγε. “Ποιες ευθύνες έχετε που ως άλλος Χριστοφοράκος διέφυγε στο εξωτερικό;” σημειώνει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Ρωτά επίσης, γιατί δεν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και γιατί από τη στιγμή που η συγκεκριμένη γυναίκα παρακολουθούνταν ως στόχος “δεν ακυρώθηκε το διαβατήριο, η ταυτότητα και δεν έγινε άρση της ιθαγένειάς της με αποτέλεσμα μέχρι χτες να μπορούσε ανενόχλητη να ταξιδεύει στις χώρες Σέγκεν”.

“Κύριε Μητσοτάκη άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, η πρακτική σας “κάθε φιάσκο και μια νέα επιτυχία του επιτελικού σας κράτους” και “για κάθε αποτυχία δεν γνωρίζατε” έχει λάβει τέλος” καταλήγει ο Χρήστος Σπίρτζης.

 

Ολόκληρη η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

Κύριε Μητσοτάκη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ σύμφωνα με τον δικό σας νόμο, μπορείτε να μας απαντήσετε:

Η ΕΥΠ με διθυραμβική ανακοίνωση ώς πανηγυρίζει για την μεγάλη επιτυχία της αποκάλυψη της κατασκόπου “Μαρίας Τ” και την ίδια στιγμή δεν γνωρίζει που είναι η κατάσκοπος;

Ποιες ευθύνες έχετε που ως άλλος Χριστοφοράκος διέφυγε στο εξωτερικό;

Είναι δυνατόν να πανηγυρίζετε που η κατάσκοπος διέφυγε;

Ποιοι χειρίζονταν την υπόθεση και δεν “μπόρεσαν” να ελέγξουν τον “στόχο”;

Υπήρξε ενημέρωση της ΕΥΠ από ξένη υπηρεσία για τον συγκεκριμένο “στόχο”;

Πόσο χρονικό διάστημα η ΕΥΠ ασχολείται με την υπόθεση αυτή;

Γιατί δεν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία;

Από την στιγμή που επαρακολουθείτο ως “στόχος” γιατί δεν ακυρώθηκε το διαβατήριο, η ταυτότητα και δεν έγινε άρση της ιθαγένειάς της με αποτέλεσμα μέχρι χτες να μπορούσε ανενόχλητη να ταξιδεύει στις χώρες Σέγκεν;

Κύριε Μητσοτάκη, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε με το επιτελικό σας κράτος, και για την ακύρωση ακόμη και του δικού σας διαγωνισμού για τις ταυτότητες και τα διαβατήρια και να συνεχίσετε το άριστο έργο σας θέτοντας “διθυραμβικά” ακόμη χαμηλότερα τη χώρα σε θέματα ασφάλειας.

Κύριε Μητσοτάκη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε και για την μεγάλη επιτυχία των παρακολουθήσεων σας που αφορούσαν Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Κύριε Μητσοτάκη άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, η πρακτική σας “κάθε φιάσκο και μια νέα επιτυχία του επιτελικού σας κράτους” και “για κάθε αποτυχία δεν γνωρίζατε” έχει λάβει τέλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ