Κόντρα στη Βουλή μεταξύ Λαμπρούλη – Γιαννούλη: «Πρόσεξε καλά» – «Είσαι ανάγωγος» (Βίντεο)

Κόντρα στη Βουλή μεταξύ Λαμπρούλη – Γιαννούλη: «Πρόσεξε καλά» – «Είσαι ανάγωγος» (Βίντεο)

Υπό συνθήκες έντονου εκνευρισμού διεξάγεται η συζήτηση των μέτρων για τη στήριξη των οικογενειών και των πληγέντων από την τραγωδία των Τεμπών στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς με την παραμικρή αφορμή ξεσπούν έντονοι καυγάδες.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας το λόγο για την κεντρική του ομιλία ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και πριν ακόμα ξεκινήσει να μιλά διαμαρτυρήθηκε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητώντας από το προεδρείο να τοποθετηθεί ο ίδιος αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού και όχι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης εξήγησε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είναι αρμόδιος για να ρυθμίσει την σειρά τοποθετήσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Η απάντηση του προεδρεύοντα και βουλευτή του ΚΚΕ δεν άρεσε στην αξιωματική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα ο Χρήστος Γιαννούλης να τον κατηγορήσει για μεροληπτική στάση και πως βάζει πλάτη υπέρ της ΝΔ.

 

Το συγκριμένο σχόλιο προκάλεσε την έκρηξη του αντιπροέδρου με αποτέλεσμα να διεξαχθεί ο εξής διάλογος:

– Γ. Λαμπρούλης: Μα δεν ντρέπεστε λίγο; Σας παρακαλώ πολύ. Έλεος. Δεν ντρέπεστε λίγο; Σας παρακαλώ πολύ. Και μην με αναγκάσετε να πάρω μέτρα. Είστε απαράδεκτος. Είσαι απαράδεκτος. Είσαι απαράδεκτος. Σε παρακαλώ πολύ.

– Χρ. Γιαννούλης: Είσαι ανάγωγος

– Γ. Λαμπρουλής: Είσαι απαράδεκτος. Είσαι απαράδεκτος. Σε παρακαλώ πολύ.

– Χρ. Γιαννούλης: Ντροπή

– Γ. Λαμπρούλης: Σε ανακαλώ στην τάξη. Γιαννούλη πρόσεξε καλά. Ακούστε συστηματικά έχετε τέτοιου τύπου συμπεριφορά σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σας παρακαλώ πολύ και θερμή παράκληση προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει κάποια μέτρα. Αναφέρομαι σε εσάς κ. Τσακαλώτο. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή.

– Ρ. Χρηστίδου: ντροπή

– Γ. Λαμπρούλης: Και αφήστε τα αυτά περι ντροπής κυρία Χρηστίδου. Εντάξει;

– Ρ. Χρηστίδου: μόνο τα δικά μας ακούτε;

– Γ. Λαμπρούλης: Σας εντυπωσιάζει η ακοή μου; Σας ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμέντο. Ας το κλείσουμε εδώ πέρα. Είστε απαράδεκτοι. Τι να πω.

– Αδ. Γεωργιάδης: Η κατηγορία του κ. Γιαννούλη ότι ο κ. Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ στηρίζει την Νέα Δημοκρατία, με συγχωρείτε αλλά με ξεπερνά.

 

 

Πηγή: Protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ