Κίνηση έκπληξη του ΠΑΣΟΚ με υποψήφιο στη Ζάκυνθο τον Σταύρο Κοντονή;

Κίνηση έκπληξη του ΠΑΣΟΚ με υποψήφιο στη Ζάκυνθο τον Σταύρο Κοντονή;

Ένα βήμα πριν την μεταγραφή του στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφήνει να εννοηθεί ότι βρίσκεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Σταύρος Κοντονής, με τις ανακοινώσεις από την Χαριλάου Τρικούπη να αναμένονται εντός της ημέρας.

Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα το 2020, θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Ζακύνθου, σύμφωνα με δηλώσεις του.

Ο ίδιος ο κ. Κοντονής, μιλώντας στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ της Ζακύνθου, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας πως πίσω από την κίνησή του δεν κρύβονται ιδιοτελείς σκοποί, καθώς δεν πάει από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο, αλλά αντίθετα.

Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είπε πως η εκτίμησή του για το Νίκο Ανδρουλάκη είχε εκφραστεί πριν από την εκλογή του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είχε αρθρογραφήσει σχετικά στον αθηναϊκό Τύπο.

“Η εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη με ώθησε σε αυτή την κατεύθυνση διότι πιστεύω ότι είναι ένας νέος και αδιάφθορος άνθρωπος με αρχές και αξίες, έχει γνώση της ιστορικής πορείας του ΠΑΣΟΚ, των επιτευγμάτων και των λαθών του. Αυτή η συμπυκνωμένη εμπειρία ελπίζω να τον οδηγήσει σε μία επανεκκίνηση σε όφελος του λαού και της δημοκρατικής παράταξης” είπε ο κ. Κοντονής.

Κάνοντας μία αναδρομή στην πρόσφατη πολιτική του πορεία, ο πρώην Βουλευτής Ζακύνθου δήλωσε: “Τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2019 μέχρι σήμερα θα μπορούσα να κάνω το κορόϊδο για όσα συνέβησαν και για όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου και αγγίζουν την διαπλοκή και την διαστρέβλωση του προγράμματος και της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα ήταν για μένα το εύκολο ώστε σήμερα να επανέλθω στη Ζάκυνθο και να διεκδικήσω την έδρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως εγώ σε τέτοια θέματα δεν βάζω νερό στο κρασί μου και γι’ αυτό ήλθα σε κάθετη, οριστική και αμετάκλητη σύγκρουση με τη διαπλεκόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τέλος σε μία πορεία πολλών ετών.

Σημειώνω πως ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με το Γιάννη Μπανιά και άλλα μεγάλα στελέχη, διεκδικήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο φορέα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, όταν κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν.

Σήμερα έκανα αυτή την επιλογή και έχει τεθεί η υποψηφιότητά μου προς συζήτηση σε ένα κόμμα που πανελλαδικά είχε 8% στις τελευταίες εκλογές και στη Ζάκυνθο 6% (σ.σ. υπονοώντας το ΠΑΣΟΚ). Άρα ο καθένας αντιλαμβάνεται πως η στάση μου είναι στάση αρχής και σε κάθε περίπτωση κανένας δεν μπορεί να πει πως περιέχει ιδιοτέλεια γιατί δεν πήγα από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο να διεκδικήσω την εκλογή μου”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ