Κατρούγκαλος: «Με τους φράχτες χαρίζουμε το μισό ποτάμι στους Τούρκους»

Κατρούγκαλος: «Με τους φράχτες χαρίζουμε το μισό ποτάμι στους Τούρκους»

«Ο φράχτης δεν είναι η λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Λύση για την Ελλάδα είναι να μοιραστούν τα βάρη του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην Ευρώπη» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Και ενώ δεν είναι λύση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, πράγματι στα χερσαία σύνορα έχει μια χρησιμότητα. Και επαναλαμβάνω ως μέσο φρούρησης των συνόρων και όχι αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Και λέμε ότι ειδικά η επέκτασή του, ιδιαίτερα όπου υπάρχουν ποτάμια, είναι επικίνδυνη. Και δεν είναι το βασικό θέμα ότι χαρίζουμε το μισό ποτάμι στους Τούρκους αλλά οι νησίδες» είπε στον ΣΚΑΪ.

Και εξηγώντας τι εννοούσε για τα ποτάμια, τόνισε: «Ο φράχτης θα είναι στη δική μας μεριά της όχθης. Ελληνικό έδαφος είναι ο μισός Έβρος και οι νησίδες που βρίσκονται στην πλευρά τη μισή. Λέω λοιπόν, ότι όπου έχουμε νησίδα στο κομμάτι του Έβρου που είναι ελληνικό έδαφος, τότε θα έχει δυνατότητα η Τουρκία να εγκαταστήσει πρόσφυγες στη νησίδα που θα είναι ελληνικό έδαφος ενώ ο φράχτης θα είναι στην όχθη. Άρα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μείζον θέμα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ