Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων: Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα αναδεικνύει τον πολιτισμό μας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων: Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα αναδεικνύει τον πολιτισμό μας

“Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα αναδεικνύει τον πολιτισμό μας”, τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Zώων και υπογραμμίζει την ανάγκη να τους δείχνουμε κάθε μέρα το ενδιαφέρον και τον σεβασμό μας.

Ειδικότερα, με ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει:

“Μας πλησιάζουν, μας ζητούν ένα χάδι, λίγη τροφή. Αδέσποτα, στερημένα το σπίτι, την προστασία και τη φροντίδα, περιφέρονται στις γειτονιές και τις εξοχές μας, άλλοτε αποστεωμένα, άρρωστα ή κακοποιημένα, και πάντα έκθετα σε ατυχήματα, ασθένειες και ακραίες καιρικές συνθήκες. Κι όμως, θα ήταν οι πιο ανιδιοτελείς μας φίλοι. Θα μας έδιναν χαρά κι αγάπη χωρίς όρους. Θα μας κρατούσαν συντροφιά, θα απομάκρυναν τις έγνοιες της ημέρας, θα μας πρόσφεραν σωματική και ψυχική υγεία. Θα άλλαζαν τη ζωή μας προς το καλύτερο με τρόπους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, και κάθε μέρα, ας τους δείχνουμε ενεργά το ενδιαφέρον και τον σεβασμό μας. Η ανταπόδοση θα είναι απρόσμενα μεγάλη. Άλλωστε τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον Παράδεισο, όπως τόσο εύστοχα έγραψε ο Μίλαν Κούντερα. O τρόπος που τους φερόμαστε αναδεικνύει τον πολιτισμό μας”.

 

Δείτε την ανάρτηση της ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ