Κατασχετήριο στη Ζέττα Μακρή για μη εξόφληση χρέους – «Έχω ξεχρεώσει» απαντά η υφυπουργός Παιδείας

Κατασχετήριο στη Ζέττα Μακρή για μη εξόφληση χρέους – «Έχω ξεχρεώσει» απαντά η υφυπουργός Παιδείας

Κατασχετήριο φαίνεται πως κοινοποιήθηκε στην υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, για να αποπληρώσει την αποζημίωση που οφείλει μετά από καταδικαστική απόφαση στην πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μένη Μαλιώρη, λόγω ηθικής βλάβης σε βάρος της.

Σύμφωνα με το dikastikoreportaz, το ποσό ήταν συνολικού ύψους 9.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους από την ημερομηνία επίδοσης της αγωγής. Η απόφαση εκδόθηκε το 2015, ωστόσο η κα. Μακρή άρχισε να πληρώνει μερικώς το 2020.

Κατά τις ίδιες πηγές, η καταδίκη της υφυπουργού αφορά την επίθεση που είχε εξαπολύσει το 2013 εναντίον της τότε προέδρου του ΟΚΑΝΑ καθηγήτριας Ψυχιατρικής Μένης Μαλιώρη με αφορμή τη χρήση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου για τους τοξοεξαρτημένους, το οποίο η κα. Μακρή, ως αρμόδια τότε υφυπουργός Υγείας επεδίωκε να αλλάξει. Με δημόσιες δηλώσεις είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η κ. Μαλιώρη υποστήριζε τη χρήση ενός φαρμάκου που ήταν επικίνδυνο. Η συνέχεια της όλης διαμάχης έφτασε στη Δικαιοσύνη όπου το μεν Πολυμελές Πρωτοδικείο καταδίκασε την κ. Μακρή, τα δε ποινικά Δικαστικά Συμβούλια απάλλαξαν πλήρως την κ. Μαλιώρη, από τις καταγγελίες που είχαν εκτοξευθεί εναντίον της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζέτα Μακρή δήλωσε στο ίδιο site ότι “καμία υποχρέωση προς την κυρία Μαλιώρη δεν εκκρεμεί”.

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι υπήρξε διακανονισμός μεταξύ των δύο πλευρών για τη σταδιακή εξόφληση η οποία δεν περιλάμβανε τους τόκους. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, η πλευρά της κας. Μαλιώρη αθέτησε τη συμφωνία και ενόψει προεκλογικής περιόδου ζήτησε και τους τόκους. “Ωστόσο και αυτοί αποπληρώθηκαν” καταλήγει.

 

Κατασχετήριο στη Ζέτα Μακρή για μη εξόφληση χρέους - "Έχω ξεχρεώσει" απαντά η υφυπουργός Παιδείας

 

Ζέτα Μακρή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ