Καταγγελία Ραγκούση ότι ήθελαν να του κλείσουν το μικρόφωνο όταν μίλησε για «ρουσφέτι» του σταθμάρχη

Καταγγελία Ραγκούση ότι ήθελαν να του κλείσουν το μικρόφωνο όταν μίλησε για «ρουσφέτι» του σταθμάρχη

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής κλήθηκε να απαντήσει, εάν ο σταθμάρχης Λάρισας, ήταν ρουσφέτι ή μετατέθηκε με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης “δεν ήταν ρουσφέτι και ότι είχε προσληφθεί κανονικά, μέσα από την διαδικασία της κινητικότητας”. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι “αίτηση για την συγκεκριμένη θέση είχαν κάνει ελάχιστοι”.

Ταυτόχρονα, είπε ότι δεν υπήρχε ηλικιακό όριο για την συγκεκριμένη θέση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Κατρούγκαλου και Γιάννη Ραγκούση.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε ότι ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών, λέει ψέματα, και όπως είπε “σας προκαλώ να δεχτείτε ερώτησή μου για να αποδείξω ότι λέτε ψέματα”.

Τότε, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, όντας με την “πλάτη στον τοίχο” απάντησε ότι “δεν θα κάνω διάλογο μαζί σας”. Μάλιστα, ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών είπε “ηλικιακό όριο τέθηκε μόνο στις νέες προσλήψεις και τέθηκε το ηλικιακό όριο των 42 ετών”

Ο Γιάννης Ραγκούσης διαφωνώντας με τον παραιτηθέντα υπουργό, ήθελε να θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα, και δείχνοντας έγγραφα-ανακοινώσεις του ΟΣΕ έλεγε ότι υπήρχε το όριο των 48 ετών για τις μεταθέσεις. Ο προεδρεύων της επιτροπής, τον διέκοπτε, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο κ. Καραμανλής λέει ψέματα.

Μάλιστα, την στιγμή που ο προεδρεύων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, προσπαθούσε να διακόψει τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε ότι “δεν μπορεί να λέει τέτοια ψέματα μπροστά μας”.

Τότε, ο προεδρεύων ζήτησε να κλείσουν το μικρόφωνο του Γιάννη Ραγκούση, την στιγμή που έλεγε, ότι υπήρχε το όριο των 48 ετών και ότι ο Κώστας Καραμανλής λέει ψέματα.

 

 

 

Αναλυτικά ο έντονος διάλογος

Καραμανλής: “Ανοίξαμε 18 θέσεις για σταθμάρχες στην κινητικότητα και εμφανίστηκαν 2, όπως ήμασταν υποχρεωμένοι από το νόμο πριν κάνουμε προσλήψεις. Τι ρουσφέτι λοιπόν είναι αυτό; Αν δεν σας αρέσουν οι απαντήσεις μου…”

Κατρούγκαλος: Μα λέτε ψέματα

Καραμανλής: Μας κρίνουν αυτοί που μας βλέπουν σήμερα

Κατρούγκαλος: Γι αυτό σας προκαλώ να δεχτείτε ερώτησή μου, για να αποδείξω ότι λέτε ψέματα

Καραμανλής: Ηλικιακό όριο τέθηκε ειδικά μόνο στις νέες προσλήψεις και αυτό μπορεί να το δει ο καθένας.

Κατρούγκαλος: Μα τι λέτε τώρα;

Ραγκούσης: Αυτό εδώ, το έχουμε μπροστά μας, ανακοίνωση του ΟΣΕ…

Προεδρεύων: Κ. Ραγκούση.

Ραγκούσης: Μα τι κ. Ραγκούση, τι να αφήσω; Δεν μπορεί να λέει τέτοια ψέματα μπροστά μας

Καραμανλής: Για την προκήρυξη, ορίζει ο νόμος, όπως και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΟΣΕ

Προεδρεύων: Κύριε Ραγκούση, κλείστε το μικρόφωνο παρακαλώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ