Κασσελάκης: Η μικροπολιτική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από τη Νίσυρο

Κασσελακης Νισυρος

Κατά την διάρκεια της περιοδείας – κρουαζιέρας, δεν ήταν λίγες οι φορές που που Στέφανος Κασσελάκης, προσπάθησε να προβάλλει τον «πονόψυχο» χαρακτήρα του…

Το αποκορύφωμα ωστόσο ήταν στην Νίσυρο, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στεφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πατέρα που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο για σεξουαλική παρενόχληση στο παιδί του.

Συγκεκριμένα με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον 50χρονο αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο για ασέλγεια εις βάρος του παιδιού του, συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν είμαι μόνος, έχω όλο το νησί μαζί μου» είπε στον Στέφανο Κασσελάκη, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο πατέρας αγοριού, Σαϊμίρ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά: «Δεν είσαι μόνος. Δεν έχεις μόνο την κοινωνία της Νισύρου. Έχεις μαζί σου και την αξιωματική αντιπολίτευση. Στεκόμαστε δίπλα σου, στη σύζυγό σου και στο παιδί σου».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Υπενθυμίζεται ότι ο αλλοδαπός γονέας μετέβη στην Κω προκειμένου να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση του 10χρονου παιδιού του από κάτοικο της Νισύρου, και επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθη και κινδύνευσε να απελαθεί, αν και εργάζεται εδώ και επτά χρόνια στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στη Νίσυρο συνελήφθη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι εκδώσαν ψήφισμα συμπαράστασης συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.» (Lifo 18/4/24)

Σήμερα στη Νίσυρο αναζήτησα και συνάντησα τον Σαϊμίρ. Έναν βιοπαλαιστή πατέρα που από τα άγρια χαράματα έως αργά το βράδυ εργάζεται για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα δυο του παιδιά.

Ο Σαϊμίρ, ο γιος του, ύψωσαν ανάστημα και κατήγγειλαν ένα -όπως φαίνεται- κατ’ εξακολούθηση έγκλημα.

Οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Η κοινωνία της Νισύρου το απέδειξε στην πράξη.

Οφείλει και η πολιτεία να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους καταγγέλοντες, αλλά και να τους προστατεύσει νομικά.

Στο πρώτο σκέλος, ήδη εθελοντές ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνδράμουν. Το δεύτερο είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στεκόμαστε πλάι στο δίκιο. Σθεναρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ