Καρφί του Λοβέρδου για τους συναδέλφους του: «Ακούω ορισμένους και δεν ξέρω αν είναι ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ»

Καρφί του Λοβέρδου για τους συναδέλφους του: «Ακούω ορισμένους και δεν ξέρω αν είναι ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο «Βήμα της Κυριακής», και απέφυγε επιμελώς κάθε αιχμή για το γνωστό θέμα με τον “πρωθυπουργό χ” που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, για τη συμμαχική κυβέρνηση που τυχόν θα συμμετάσχει, είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ενώ απέφυγε να ρίξει λάδι στο φωτιά, σε ένα θέμα που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, που τον κατηγόρησε ότι έχει τις ίδιες ανησυχίες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου…δεν απέφυγε να ρίξει το καρφί του.

Κάποια στιγμή στη διάρκεια της συνέντευξης, έδειξε την δυσφορία του για την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση:

“Είναι δυστυχώς έντονο το φαινόμενο της ηγεμονίας του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Αυτή η ηγεμονία βλάπτει την πατρίδα και πρέπει πολιτικά να περιοριστεί ή και να εξαλειφθεί”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη μάχη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, παρά τις αρχικές προσδοκίες με την εκλογή Ανδρουλάκη.

Και συνέχισε, κατηγορώντας εμμέσως το κόμμα του και τους συναδέλφους του, ότι μιμούνται τον αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πολλές φορές όταν ακούς έναν πολιτευτή χωρίς να τον βλέπεις, δεν είσαι βέβαιος σε ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης ανήκει.”

 

Για τις εκλογές

Από την πλευρά τους, οι εσωκομματικοί άσπονδοι φίλοι του Ανδρέα Λοβέρδου, σημειώνουν το σαφές αντι-σύριζα μήνυμά του για το επίδικο των εκλογών και το πονηρό βλέμμα προς τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ερώτηση ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε:

“Να μη γυρίσουμε πίσω. Να μη θυσιάσουμε τους κόπους και τους αγώνες των πολιτών και των πολιτικών. Είναι πολλά τα χρόνια που προσπαθήσαμε όλοι σκληρά. Συνεπώς, λογική κι όχι παράνοια. Υπευθυνότητα κι όχι λαϊκισμός.

Επιχειρήματα κι όχι συνθήματα. Την 21η Μαΐου οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουμε ένα χρέος: να προστατεύσουμε το μέλλον της πατρίδας”, μια αναφορά που ερμηνεύεται ότι δεν πρέπει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ επ΄ουδενί στην κυβέρνηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ