Καραμανλής: Η δήλωση Ρουσόπουλου για την υποψηφιότητα του Κ. Αχ. Καραμανλή εκφράζει μόνον τον ίδιo

καραμανλης

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η τοποθέτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Θόδωρου Ρουσόπουλου, σχετικά με το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο Κώστας Αχ. Καραμανλής που παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πηγή από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσσόπουλο προσωπικώς.

Να θυμίσουμε πως σήμερα το πρωί ο κ. Ρουσόπουλος είχε δηλώσει μιλώντας στο OPEN με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια εθνική τραγωδία να γίνει κρίση Δημοκρατίας γιατί το επόμενο βήμα είναι οι ακρότητες, δηλαδή τα κόμματα που κινούνται εκτός Δημοκρατικού τόξου να ωφεληθούν υπολογίζοντας ότι όλοι (οι πολιτικοί) είναι ίδιοι».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε: «Δεν θα του πω εγώ, τι θα κάνει. Ο κόσμος είναι πάντοτε υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2010, αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω υποψήφιος, θα ήταν μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχεις δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ήταν εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, η διερεύνηση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί όταν έγιναν οι εκλογές το 2009.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ