Νέο κόμμα, με την ονομασία Βολτ, ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε πριν δύο ημέρες στην Αθήνα, όπως προκύπτει από τις σχετικές αναρτήσεις στο Twitter.
Αυτό ήταν!
Το 1ο ιδρυτικό συνέδριο του Βολτ ολοκληρώθηκε. Είμαστε έτοιμοι για ένα πανευρωπαϊκό, προοδευτικό και πραγματιστικό μέλλον και για την Ελλάδα!
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη, τους φίλους, και όσους & όσες παρακολούθησαν τις εργασίες του!
Thank you @VoltEuropa #Διάλεξε_Μωβ pic.twitter.com/YPO74V2uKQ
— Βολτ Ελλάδας – Volt Greece (@VoltGreece) March 12, 2023
Το Βολτ Ελλάδας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Volt Europa, του ευρωπαϊκού πολιτικού κινήματος, με όραμα την ομοσπονδιακή Ευρώπη. Τα μέλη του είναι ταυτόχρονα μέλη του Volt Europa και μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις διεργασίες του, με δικαίωμα ψήφου και εκλογής στα πανευρωπαϊκά συλλογικά του όργανα.
Στην Ελλάδα, οι ιδρυτές και συμμετέχοντες προσδιορίζονται ως “δημοκράτες, υπέρμαχοι της κοινής λογικής και εκφραστές του κεντρώου χώρου”.
Η Θεοδώρα Φαμπρικέζη και ο Νικόλας Φουρναράκης είναι οι δύο συμπρόεδροι, ενώ το κόμμα έχει Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία είναι “ένα 9-μελές όργανο πολιτικού και οργανωτικού σχεδιασμού και αποφάσεων, που έχει την ευθύνη της υλοποίησης και της διαχείρισης της πολιτικής του Βολτ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας, από την οποία εκλέγεται και στην οποία λογοδοτεί”.
Οι δύο νέοι συμπρόεδροι του Βολτ Ελλάδας: η Θεοδώρα Φαμπρικέζη και ο Νικόλας Φουρναράκης είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά.
Όλο το #Volt, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης θα είναι δίπλα τους, και τους εύχεται συγχαρητήρια! pic.twitter.com/twHffbkXcv
— Βολτ Ελλάδας – Volt Greece (@VoltGreece) March 13, 2023
Στο site υπογραμμίζεται ότι τα μέλη του Βολτ πιστεύουν ότι “τα εθνικά κόμματα έχουν φτάσει στα όριά τους και γι’ αυτό συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κόμματος. Θεωρούμε την Ομοσπονδιακή Ευρώπη ως την επιθυμητή λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες, μαζί και η δική μας”.
“Για να επιτύχουμε αυτή την ισχυρή ένωση, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα για τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας με έναν κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό στρατό, με έναν Πρόεδρο εκλεγμένο από τους Ευρωπαίους πολίτες, ένα Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει την καταπολέμηση της ανεργίας και όχι μόνο του πληθωρισμού ώστε να θωρακίσει την Ένωση από μελλοντικές κρίσεις” συνεχίζουν.