Ιδρύθηκε νέο κόμμα, με το όνομα Βολτ: Ποιοι είναι οι επικεφαλής του και οι βασικές του θέσεις

Ιδρύθηκε νέο κόμμα, με το όνομα Βολτ: Ποιοι είναι οι επικεφαλής του και οι βασικές του θέσεις

Νέο κόμμα, με την ονομασία Βολτ, ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε πριν δύο ημέρες στην Αθήνα, όπως προκύπτει από τις σχετικές αναρτήσεις στο Twitter.

Το Βολτ Ελλάδας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Volt Europa, του ευρωπαϊκού πολιτικού κινήματος, με όραμα την ομοσπονδιακή Ευρώπη. Τα μέλη του είναι ταυτόχρονα μέλη του Volt Europa και μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις διεργασίες του, με δικαίωμα ψήφου και εκλογής στα πανευρωπαϊκά συλλογικά του όργανα.

Στην Ελλάδα, οι ιδρυτές και συμμετέχοντες προσδιορίζονται ως “δημοκράτες, υπέρμαχοι της κοινής λογικής και εκφραστές του κεντρώου χώρου”.

Η Θεοδώρα Φαμπρικέζη και ο Νικόλας Φουρναράκης είναι οι δύο συμπρόεδροι, ενώ το κόμμα έχει Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία είναι “ένα 9-μελές όργανο πολιτικού και οργανωτικού σχεδιασμού και αποφάσεων, που έχει την ευθύνη της υλοποίησης και της διαχείρισης της πολιτικής του Βολτ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας, από την οποία εκλέγεται και στην οποία λογοδοτεί”.

Στο site υπογραμμίζεται ότι τα μέλη του Βολτ πιστεύουν ότι “τα εθνικά κόμματα έχουν φτάσει στα όριά τους και γι’ αυτό συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κόμματος. Θεωρούμε την Ομοσπονδιακή Ευρώπη ως την επιθυμητή λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες, μαζί και η δική μας”.

“Για να επιτύχουμε αυτή την ισχυρή ένωση, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα για τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας με έναν κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό στρατό, με έναν Πρόεδρο εκλεγμένο από τους Ευρωπαίους πολίτες, ένα Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει την καταπολέμηση της ανεργίας και όχι μόνο του πληθωρισμού ώστε να θωρακίσει την Ένωση από μελλοντικές κρίσεις” συνεχίζουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ