Η ΝΔ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news περί ιδιωτικοποίησης του νερού

Η ΝΔ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news περί ιδιωτικοποίησης του νερού

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ξεκαθαρίζει η Νέα Δημοκρατία – Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του

Για παραπληροφόρηση καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού. Όπως επισημαίνεται από τη Νέα Δημοκρατία, «παρά την κατηγορηματική δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό κι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησης του, την αντίστοιχη δήλωση του αρμόδιου Υπουργού στη Βουλή και το γεγονός ότι δεν προκύπτει από πουθενά πρόθεση ιδιωτικοποίησης, ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επιμένουν στα ψέματά τους, αλλά οργανώνουν και κινητοποιήσεις παραπλανώντας τους πολίτες».

Επιπλέον, τονίζεται πως «η ΝΔ στα 4 χρόνια που κυβερνά όχι μόνο δεν έκανε καμία κίνηση ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά έθεσε το πλαίσιο για τη βελτίωση της ποιότητάς του. Κι επαλαμβάνουμε: το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε στα fake news με τα οποία πορεύεστε στις εκλογές, να συσκοτίζουν την αλήθεια. Τα ψέματά σας, θα αποκαλύπτονται και θα καταγγέλλονται. Οι πολίτες σας έχουν μάθει, αλλά αμετανόητοι κι αδίστακτοι συνεχίζετε στο δρόμο του ψέματος και της εξαπάτησης».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης. Όπως σημειώνεται, «όσο και να μιλάει για fake news η ΝΔ, η κοινωνία έχει καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί το νερό και λέει ένα ξεκάθαρο «ως εδώ». Στην ΝΔ πριν μιλήσουν για fake news, ας δουν τι προανήγγειλε από το 2018 ο κ. Μητσοτάκης. Ό,τι ακριβώς κάνει σήμερα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ

«Όσο και να μιλάει για fake news η ΝΔ, η κοινωνία έχει καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί το νερό και λέει ένα ξεκάθαρο “ως εδώ”», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στο κυβερνών κόμμα.

«Στην ΝΔ πριν μιλήσουν για fake news, ας δουν τι προανήγγειλε από το 2018 ο κ. Μητσοτάκης. Ό,τι ακριβώς κάνει σήμερα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η τεράστια σε όγκο συναυλία στην Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δείχνει ότι η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Υποστηρίζει ότι «ο νόμος που ψήφισε ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση με τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής» και πως «άλλωστε, ο ίδιος από το 2018 είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για “στρατηγικό επενδυτή” και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την αγορά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες και με την ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό», ενώ υπογραμμίζει τη δέσμευσή του ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ