Γιάννης Στουρνάρας για την επενδυτική βαθμίδα: Μια νέα προσπάθεια για να αυξηθεί η ευημερία του ελληνικού λαού

Στουρνάρας

Εγκώμια του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, που χαρακτήρισε ως «επιστροφή στην κανονικότητα»

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΤτΕ μίλησε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής οικονομίας, δείχνοντας ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους κινδύνους και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία.

Επιστροφή στην κανονικότητα 

Στα πλαίσια της ομιλίας του, υπογράμμισε πως: «Η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, τη χρονιά που μας πέρασε, σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και είναι η απαρχή μιας νέας προσπάθειας για να αυξηθεί η ευημερία του ελληνικού λαού» και επεσήμανε «οι θυσίες των συμπολιτών μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, μαζί με την πρωτοφανή, στα ιστορικά χρονικά, στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις και τις υπεύθυνες πολιτικές των κυβερνήσεων, έπιασαν τόπο».

Μεγάλες προκλήσεις για το 2024

Αναφερόμενος στο 2024, εκτίμησε πως είναι χρονιά ελπίδας, που ωστόσο που συνεπάγεται με την κλιματική κρίση και την γεωπολιτική αβεβαιότητα, αναφέροντας πως απαιτείται περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη. Ειδικότερα σημείωσε:

«Δεν θα υπάρξει οριστική απάντηση στις νέες μεγάλες προκλήσεις χωρίς μεγαλύτερη και ευρύτερη δημοσιονομική ενοποίηση, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και δημιουργία μιας πραγματικής ένωσης των αγορών κεφαλαίων».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ