Γεωργιάδης: Αυτές είναι οι αλυσίδες καταστημάτων που συμμετέχουν στο «Καλάθι των Νονών»

Γεωργιάδης: Αυτές είναι οι αλυσίδες καταστημάτων που συμμετέχουν στο «Καλάθι των Νονών»

Τις αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στο «Καλάθι των Νονών», το οποίο τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή, γνωστοποίησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε αυτήν, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει: «Εδώ όλες οι αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στο «Καλάθι των Νονών». Στο e-katanalotis@gov.gr μπορείτε να βρείτε όλους τους κωδικούς και τις τιμές τους και να παρακολουθείτε την εξέλιξη των τιμών ανά εβδομάδα!».

 

Δείτε τις αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στο μέτρο:

alysides_nonos

 

Το «Καλάθι των Νονών» αφορά σε 12 κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνουν από παιχνίδια μέχρι λαμπάδες και σοκολατένια αβγά.

Κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει να εντάξει στο «Καλάθι των Νονών» μια ή περισσότερες κατηγορίες προϊόντων ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο και από μικρά καταστήματα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε νωρίτερα γνωστό κατάστημα παιχνιδιών και δήλωσε πως 29 αλυσίδες παιχνιδιών έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, εξηγώντας πως το νέο αυτό καλάθι λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό που υπήρχε στο «Καλάθι του Άη Βασίλη».

«Έχουμε ανά εβδομάδα αναρτημένες τις τιμές στο e-katanalotis και προταθούμε να πετύχουμε τις καλύτερες τιμές, τόσο για τους μικρούς μας φίλους, όσο και για τους νονούς, τις νονές», εξήγησε.

 

Μέχρι πότε θα ισχύσει το μέτρο

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια θα χωρίζονται σε κατηγορίες οι οποίες έχουν ως εξής: παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν υποχρεωτικά, οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και εθελοντικά όσες επιθυμούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ