Ευάγγελος Βενιζέλος: Τι λένε συνεργάτες του για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν πρωθυπουργό και την πρόταση Ανδρουλάκη

Ευάγγελος Βενιζέλος: Τι λένε συνεργάτες του για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν πρωθυπουργό και την πρόταση Ανδρουλάκη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό όχι τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, δηλαδή ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κάποιο τρίτο, πολιτικό πρόσωπο.

Ένα τέτοιο σενάριο δύσκολα θα προκριθεί με δεδομένο ότι ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έχει χαρακτηρίσει τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ “θεσμική ασέβεια” και “πολιτικά εξωφρενική”, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο τη διαφωνία του.

Ωστόσο, στα δημοσιογραφικά γραφεία άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα των πολιτικών που θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της διακυβέρνησης, με δημοσιεύματα να θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο “φαβόρι”.

Το κεντρικό δελτίο του MEGA επικοινώνησε με συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους οποίους δεν αναιρείται κάτι τέτοιο ακόμα.

“Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης” είναι η λακωνική απάντηση που δίνει προς το παρόν το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου.

Η πρόταση Ανδρουλάκη που «άναψε φωτιές»

Πριν δύο ημέρες, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκιαγράφησε το πρόσωπο που θα προτείνει ως πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως αυτός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, εμμένοντας στην άρνησή του να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Με τον τρόπο αυτό διέψευσε τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για πρόσωπα όπως π.χ. ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

“Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Εγώ λοιπόν απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα”, επεσήμανε και κληθείς να διευκρινίσει από πού θα προέρχονται, σημείωσε: “Εξαρτάται από τη δύναμη των κομμάτων. Εδώ λοιπόν μπαίνει η λαϊκή ετυμηγορία. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων γιατί δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία, τα πρόσωπα αυτά να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ