Εύα Καϊλή: Στις 13 Απριλίου κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί

Εύα Καϊλή: Στις 13 Απριλίου κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου θα βρεθεί την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου η Εύα Καϊλή.

Εξοργισμένος με την δικαιοσύνη είναι από την πλευρά του ο Βέλγος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί ο οποίος είπε ότι την Μεγάλη Πέμπτη, στην ακρόαση της πελάτισσας του θα είναι σκληρός και προκλητικός.

Από την άλλη, Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατάφεραν να βγουν με βραχιολάκι, ενώ η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είχε συλληφθεί αργότερα από την Ελληνίδα, είναι ακόμα στην φυλακή.

Την αποφυλάκιση με βραχιολάκι του φερόμενου ως εγκεφάλου του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη ενώ το πιο πιθανό είναι να βγει σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου, καθώς είναι Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς και θα κάνει Πάσχα στο σπίτι του. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ΕΡΤ η σύζυγός του βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο «Qatargate», που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Οργή από τον δικηγόρο της Καϊλή

Ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, δεν κρύβει την οργή του με τη δικαιοσύνη και μάλιστα, λίγη ώρα μετά την απόφαση αποφυλάκισης του Παντσέρι, πέρασε στην αντεπίθεση. Ειδικότερα, άφησε να διαρρεύσει πως την Μεγάλη Πέμπτη (13 Απριλίου), όταν και είναι προγραμματισμένη η νέα ακρόαση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, ο ίδιος θα είναι όχι μόνο σκληρός στη διαδικασία, αλλά και προκλητικός κατά του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα βελγικά ρεπορτάζ, η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή, θεωρεί πρόκληση ότι οι Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι κατάφεραν να αποφυλακιστούν με «βραχιολάκι», ενώ αντίθετα, οι Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είχε συλληφθεί αργότερα, είναι οι μόνοι που παραμένουν προφυλακισμένοι.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, η νομική πλευρά της Καϊλή θα προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου, μετά και την απόρριψη της έφεσής της στην υπόθεση του Qatar Gate. «Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε από τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης», δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir» που αποκάλυψε πρώτη την υπόθεση, η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή παρατάθηκε κατά δύο μήνες, με απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Για την ιστορία, η Εύα Καϊλή είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας από τότε την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ