Εθνικές εκλογές: Ακόμα και σήμερα οι ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Εθνικές εκλογές: Ακόμα και σήμερα οι ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Με τον πρωθυπουργό να θέτει, με όλο και μεγαλύτερη ένταση, τα μεγάλα διλήμματα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, παρουσιάζοντας, παράλληλα, τις κεντρικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, ο μηχανισμός της οδού Πειραιώς ολοκληρώνει μία βασική πτυχή των “γαλάζιων” κινήσεων στο δρόμο προς την κάλπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ώρες κλείνουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που σχετίζονται με τα πρόσωπα, τα οποία θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της κυβερνητικής παράταξης, με την ανακοίνωση των υποψηφίων να είναι πιθανή ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της νέας περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, η τριανδρία των Γιάννη Μπρατάκου, Παύλου Μαρινάκη και Θανάση Νέζη έχει ολοκληρώσει το έργο της, οι τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, καθώς πρέπει να δοθεί το…πράσινο φως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και, σε κάθε περίπτωση, απώτατο χρονικό όριο για την αποκάλυψη των ονομάτων θεωρείται η Παρασκευή, προκειμένου οι υποψήφιοι να οδεύσουν προς τις εκλογικές τους περιφέρειες για τις ημέρες του Πάσχα, έχοντας λάβει και επίσημα το χρίσμα. Όσον αφορά στην τρίτη περιφέρεια που θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, αναμένεται να είναι η Ά Θεσσαλονίκης, στην οποία θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας ακόμα μία εξόρμηση, με το βλέμμα στη μεγάλη πολιτική μάχη του Μαΐου.

Τα διλήμματα και τα ανοίγματα

Ολοκληρώνοντας, αργά χθες το απόγευμα, την περιοδεία του στην Ήπειρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανεβάζει συνεχώς στροφές στο τέμπο του “γαλάζιου” προεκλογικού αγώνα, αποτυπώνει, σε κάθε περίπτωση, τη στρατηγική της κυβερνητικής παράταξης σε αυτόν τον…μαραθώνιο των επόμενων 50 ημερών. Η επικοινωνία του έργου που έχει παραχθεί την περίοδο 2019-2023, η σύγκριση δύο τετραετιών (αυτής της Νέας Δημοκρατίας με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και οι στόχοι για την περίοδο 2023-2027 βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πρωθυπουργικής και κομματικής ατζέντας, μαζί με τα σήματα για την κρισιμότητα της επερχόμενης κάλπης. “Θέλουμε οι πολίτες να θυμηθούν τις μειώσεις στα εισοδήματα, τους φόρους που βίωσαν επί ΣΥΡΙΖΑ, να θυμηθούν και να συγκρίνουν με τις ελαφρύνσεις που έχουν σήμερα. Να θυμηθούν οι πολίτες τη διαχείριση κρίσεων. Και οι προηγούμενοι διαχειρίστηκαν κρίσεις και εμείς διαχειριστήκαμε κρίσεις. Αλλά όχι μόνο, όχι μόνο. Στο δρόμο προς την 21η Μαΐου θα πρέπει να αναμετρηθεί η “χώρα σκορποχώρι των ανοιχτών συνόρων” με την ασφαλή Ελλάδα του 2023. Η συνέπεια όσων μιλούν για δικαιοσύνη με σύνθημα -προσέξτε την ειρωνεία- “δικαιοσύνη παντού” ενώ έχουν δύο καταδικασμένους Υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο. Το θράσος αυτών που τελευταία καταγγέλλουν το διχασμό όταν οι ίδιοι διαλαλούν, ακόμα και σήμερα, “ή εμείς ή αυτοί” και μας απειλούν και όλους μας ότι θα είναι αλλιώς τη δεύτερη φορά. Τους λέω, λοιπόν, από τα Γιάννενα, ότι ματαιοπονούν: δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το…γαλάζιο απεταξάμην στην αποκαλούμενη και χαλαρή ψήφο, συνοδεύεται από την…αποτύπωση των προτεραιοτήτων της επόμενης τετραετίας, οι οποίες σχετίζονται με:

– Τη συνέχιση της αναπτυξιακής ορμής της οικονομίας και τους καλύτερους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

– Τη μεταρρύθμιση στην υγεία.

– Το σύγχρονο και ανταγωνιστικό κράτος.

“Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή τελικά θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει, και όταν λέω ποιος, εννοώ ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός. Για αυτό και σήμερα δεν θέλω να ακούω για πρώτη ή για δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, η 21η Μαΐου. Είναι μία ενιαία διαδικασία. Αν κάποιοι σκέφτονται ότι επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν και δεύτερες εκλογές “να μην ασχοληθούμε τόσο πολύ, να μην πάμε να ψηφίσουμε στην πρώτη κάλπη”, τους απαντώ ότι δεν χωρούν επιπολαιότητες, δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για την χώρα θα έχει συντελεστεί. Και βέβαια δεν μπορεί να είναι λύση ένας τίτλος που γράφει “συνεργασία”, στην πραγματικότητα, όμως εννοεί παραλυσία. Οι πολίτες δεν μπορούν να αποφασίσουν στα τυφλά για κάποιον “άγνωστο Χ”. Θα το ξαναπώ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά τα οποία ακούγονται. Δεν αντιστοιχούν στην κρισιμότητα των στιγμών. Κοιτάξτε, ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Είναι μια ξεκάθαρη επιλογή. Ή έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλεις να έχεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο; Πολύ περισσότερο όταν οι αποφάσεις σήμερα θα πρέπει να είναι γρήγορες και συντονισμένες”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχίζει να απευθύνεται σε όσους οδηγήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες προς τη…γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων, δείχνοντας, ταυτόχρονα, την οδό της συνεχούς διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την κατάκτηση της αυτοδυναμίας. “Ας αναλογιστούμε εδώ πόσο επίκαιρα -σήμερα που εχθρός μας είναι τα προβλήματα και η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη- πόσο επίκαιρα ήταν αυτά τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ιδρυτική μας διακήρυξη ότι “υπηρετούμε το έθνος πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς”. Για αυτό ακριβώς πιστεύω ότι η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Με κορμό ασφαλώς ένα κόμμα το οποίο όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, ούτε περιορίζεται σε ένα μόνο χρώμα. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανοίξουμε τη Νέα Δημοκρατία, να τη μεγαλώσουμε, να την εμπλουτίσουμε με στελέχη, με φίλες και φίλους που μπορεί να μην ανήκαν στον παραδοσιακό μας χώρο, θέλουν όμως να συνταχθούν σε αυτό το μεγάλο ρεύμα του πραγματικού εκσυγχρονισμού, του υπεύθυνου πατριωτισμού. Αγκαλιάζοντας κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που θέλει η χώρα να βαδίζει μπροστά και να στοχεύει μπροστά, όχι να γυρίσει πίσω. Που να διεκδικεί καλύτερες αμοιβές, όχι ξανά φόρους και περικοπές, με εθνική σιγουριά, όχι με παλινδρομήσεις σε θολά νερά”, σημείωσε.

Πηγή: Capital.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ