Επίθεση Παπαδημούλη σε Μητσοτάκη για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα: Eλληνικό Watergate το σκάνδαλο των υποκλοπών

Επίθεση Παπαδημούλη σε Μητσοτάκη για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα: Eλληνικό Watergate το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ο κ. Παπαδημούλης ήταν έντονα επικριτικός κα προς την πρόεδρο της Κομισιόν, λέγοντας ότι “επί μήνες η κυρία Φον ντερ Λάιεν έχει πιει το “αμίλητο νερό” και δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση”.

“Για διάβρωση του κράτους δικαίου, συρρίκνωση του πλουραλισμού τού Τύπου και υποχώρηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης”, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια του ΕΚ, εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς (TheLeft), στη συζήτηση με θέμα “Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα – Δήλωση της Επιτροπής”.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σαφή πλειοψηφία, καταγράφει αυτή τη διάβρωση, την καταδικάζει και περιμένει από την Κομισιόν, κυρία Γιούροβα, να κάνει περισσότερα, ως φρουρός του σεβασμού του κράτους δικαίου”, σημείωσε και αναφερόμενος στην υπό συζήτηση έκθεση της Κομισιόν απευθύνθηκε στην αντιπρόεδρο, αρμόδια επίτροπο για θέματα αξιών και διαφάνειας, που εκπροσώπησε την Κομισιόν, λέγοντας:

“Εσείς καλά τα γράψατε στην έκθεσή σας και μας τα παρουσιάσατε κι εδώ για τον διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και δεν κάνει τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το ”ελληνικό Watergate””.

Αντιθέτως ο κ. Παπαδημούλης ήταν έντονα επικριτικός προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι “επί μήνες η κυρία Φον ντερ Λάιεν έχει πιει το ”αμίλητο νερό” και δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση, ούτε μία ενέργεια για τις υποκλοπές και τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα”, για να καταλήξει ότι “αυτή η μικροπολιτική υπονομεύει το κύρος της Κομισιόν και εκθέτει την κυρία Φον ντερ Λάιεν”.

Η συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μάλτα συμπεριλήφθηκε εκτάκτως στην Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας κατόπιν αιτήματος της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, το οποίο στήριξαν η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι του RenewEurope, ενώ καταψήφισαν το ΕΛΚ και η Ακροδεξιά, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/The Left.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “σε μια προσπάθεια να ματαιώσει τη σημερινή συζήτηση, ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ επιχείρησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας να το παρουσιάσει ως εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας -παρά το γεγονός ότι δυο μέλη του ευρωκοινοβουλίου, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Κύρτσος, έχουν πέσει θύματα παράνομης παρακολούθησης- ή και προεκλογικό εγχείρημα της αντιπολίτευσης”.

Ωστόσο η συζήτηση αποφασίστηκε να γίνει καθώς το αίτημα να συζητηθεί το ζήτημα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, προήλθε από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωκοινοβούλιο θα εγκρίνει σχετικό ψήφισμα για τη χώρα μας, στην προσεχή Ολομέλεια, 17 ως 20 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ