Επιφυλακτικός στη Βουλή ο Σταϊκούρας, σίγουρος στο TikTok ο Πατέλης

Σταϊκούρας

Πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στις αντοχές των ελληνικών τραπεζών. «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι σήμερα σαφώς σε καλύτερη θέση, ώστε να απορροφήσει τυχόν κλυδωνισμούς από τις διεθνείς αγορές» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

«Παρόλα αυτά, δεν χωράει εφησυχασμός. Οι αβεβαιότητες είναι πολλές και οι προκλήσεις νέες και μεγάλες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Είχε προηγηθεί, χρονικά αλλά και σε επίπεδο διατύπωσης, ο Αλέξης Πατέλης. «Η Ελλάδα είναι στις ασφαλείς χώρες και το δικό μας τραπεζικό σύστημα έχει κέρδη ενώ έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» ήταν η κατηγορηματική δήλωση (ΣΚΑΙ) του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Περίσσευμα σιγουριάς κατέθεσε μάλιστα ο Αλέξης Πατέλης χθες, με βιντεάκι του στο Tik Tok.

«Η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου, όπως ήταν πριν. Να θυμηθούμε τα capital controls και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν» τόνισε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε πως «η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο».

Καλό θα ήταν να υπάρξει μια κοινή γραμμή από την κυβέρνηση, ειδικά σε τέτοια θέματα…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ