Ένας ρόλος ακόμα για τον Πολάκη – Η χρησιμότητά του στον «φόβο» του Τσίπρα

Ένας ρόλος ακόμα για τον Πολάκη – Η χρησιμότητά του στον «φόβο» του Τσίπρα

Οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , με την απόφαση του Τσίπρα να δώσει συγχωροχάρτι στον Π. Πολάκη, ώστε ο τελευταίος να μην αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, θα πρέπει να αξιολογηθούν με γνώμονα την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επομένη των εθνικών εκλογών.

Αν ο Τσίπρας ηττηθεί εκ νέου από τον Κ. Μητσοτάκη, είναι βέβαιο πως οι δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή η ομάδα των «53» του Ε. Τσακαλώτου μαζί με άλλους ομοϊδεάτες της, όπως τους Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη και Ν. Βούτση, θα ανοίξουν θέμα για αλλαγή ηγεσίας.

Απέναντι λοιπόν σε μια τέτοια εξέλιξη ο Π. Πολάκης μπορεί να είναι χρήσιμος στον Α. Τσίπρα, ώστε με τις δημόσιες παρεμβάσεις του να αποτρέψει κάθε απόπειρα «αποκαθήλωσής» του από τους «γνωστούς άγνωστους» αντιφρονούντες.

Να λειτουργήσει δηλαδή ως ασπίδα προστασίας του Α. Τσίπρα, όμως όχι για να σώσει τον ίδιο από την αμφισβήτηση που μπορεί να δεχτεί αλλά άλλους, που ανησυχούν μήπως τους πάρει η κάτω βόλτα αν πάρουν το πάνω χέρι στο κόμμα οι Φίληδες, οι Σκουρλέτηδες, οι Τσακαλώτοι και οι Τζανακόπουλοι.

Ποιοι είναι αυτοί; Οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης και άλλοι.

 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/3

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ