Δήμος στη Μεσσηνία καλεί τους πλημμυροπαθεις να εργαστούν ως εργάτες γης

Δήμος στη Μεσσηνία καλεί τους πλημμυροπαθεις να εργαστούν ως εργάτες γης

Ποικίλες οι αντιδράσεις

Με μία πρωτότυπη ιδέα, ο δήμος Πύλου-Νέστορος προσκαλεί τους κατοίκους της Θεσσαλίας, καλώντας τους να μεταβούν στην περιοχή, προκειμένου να εργαστούν ως εργάτες γης, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία Daniel.

Ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Ηλίας Κανάκης υπέγραψε επίσημο χαρτί του δήμου απευθυνόμενος στους δήμους της Θεσσαλίας και καλεί τους πληγέντες οι οποίοι θρηνούν συγγενείς, φίλους και περιουσίες να πάνε για εργάτες γης για λίγο στην περιοχή μιλώντας μάλιστα και για δωρεάν σίτιση, όπου είναι δυνατόν.

Δείτε το έγγραφο:

Η κίνηση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με ορισμένους να λένε πως πρόκειται για προσπάθεια να καλυφθεί η έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή, όπως και το ότι αποτελεί μία «άκομψη» κίνηση απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει το βιος τους.

Ο Ηλίας Κανάκης, μίλησε στο OPEN το πρωί της Παρασκευής λέγοντας πως πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες. Όπως είπε, η αφορμή για την συγκεκριμένη κίνηση είναι πως πρέπει να δίνονται αξιοπρεπείς λύσεις σε εργάτες και καλλιεργητές. «Υπάρχει πολύς κόσμος που ακόμα και μέσω Facebook ζητούν δουλειά. Εμείς προσφέρουμε σίτιση και διανομή σε αυτούς τους ανθρώπους για να εργαστούν και να μην αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα μας. Είναι ένα πραγματικό κάλεσμα», λέει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ