Χρυσοχοΐδης: Μπαίνει σε λειτουργία το νούμερο «10201» για την παραβατικότητα ανηλίκων

Χρυσοχοΐδης

Το 10201 το πενταψήφιο νούμερο για καταγγελίες περιστατικών bullying

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας ανηλίκων και έκφυλης βίας που συμβαίνουν καθημερινά, επισημαίνοντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Ειδικότερα, σημείωσε πως στις 25 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201, μέσω του οποίου γονείς και παιδιά θα μπορούν να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά που συμβαίνουν εκείνη την ώρα αλλά και περιστατικά που συμβαίνουν σε κάποια γειτονιά συστηματικά.

Παράλληλα, προανήγγειλε στη συνέντευξή του ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή στο κινητό, μέσω της οποίας γονείς και παιδιά θα μπορούν, συμπληρώνοντας σε μία φόρμα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ενημερώνουν την αστυνομία για κάτι παραβατικό που πέφτει στην αντίληψή τους.

108 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε μία μέρα

Επίσης, ο κ.Χρυσοχοϊδης ανέφερε πως μόνο χθες καταγγέλθηκαν άλλα 108 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ενώ έγιναν 69 συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αναφερόμενος στο σύστημα αξιολόγησης των αστυνομικών, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν γίνεται αξιολόγηση, προαναγγέλλοντας ωστόσο ότι «αυτό θα αλλάξει ριζικά», σημειώνοντας πως αστυνομικοί που θα κρίνονται ακατάλληλοι, «θα λαμβάνονται μέτρα» γι’ αυτούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ