Χάρης Δούκας: Απαρνείται τη κομματική απόχρωση – Συνάντηση με Μπακογιάννη, προτεραιότητες και κάμερες ασφαλείας

Δούκας

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega κράτησε αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως πλέον είναι δήμαρχος όλων των Αθηναίων.

Ειδικότερα, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σημείωσε: «Είπα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη (τον οποίο ευχαρίστησε για την στήριξη) ότι θα έφτιαχνα ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο», τόνισε – και ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιον η νίκη του έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. «Νίκησε μία ατζέντα για την Αθήνα», επισημαίνοντας ότι η εκλογή του δεν έχει κομματικό μήνυμα.

«Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά κι εγώ είμαι πια δήμαρχος Αθηναίων», επεσήμανε, ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει και πάλι τον Κώστα Ζαχαριάδη και την «Ανοικτή Πόλη», επαναλαμβάνοντας ότι ήταν μία αυτοδιοικητική μάχη και ότι η υποψηφιότητά του έτυχε στήριξης από διάφορες πλευρές ακόμα και πριν από τον πρώτο γύρο.

Παραιτείται από Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δούκας προτίθεται να παραιτηθεί άμεσα από τομεάρχης ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ώστε να αφιερωθεί στην αυτοδιοίκηση και το σχεδιασμό της διοίκησης του, να εντοπίσει τα προβλήματα και να θέσει τις βάσεις.

Συνάντηση με Μπακογιάννη και προτεραιότητες

Ο κ. Χάρης Δούκας ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Μπακογιάννη την Παρασκευή, προκειμένου να ενημερωθεί και να επιδιώξει την άριστη συνεργασία μεταξύ τους μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου 2024. Πρώτες προτεραιότητες του κ. Δούκα, είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αθήνας και η ασφάλεια του πολίτη. Ενισχύοντας τον φωτισμό, τη δημοτική αστυνομία, με τη συνεργασία δημοτικής και ελληνικής αστυνομίας.

Κάμερες Ασφαλείας

Για την χρήση καμερών ξεκαθάρισε, και παρέθεσε τις ανησυχίες του, αναφορικά με το «ποιος μαγνητοσκοπεί, ποιος κρατάει το υλικό της καταγραφής, για πόσο διάστημα και που μπαίνουν οι κάμερες. Εάν η Ελληνική Αστυνομία αποφασίσει ότι πρέπει να μπουν σε συγκεκριμένες περιοχές, με συγκεκριμένη διαδικασία και σε συμφωνία με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να το συζητήσουμε. Π.χ. σε παιδικές χαρές απαγορεύεται. Οι κάμερες είναι ένα σημαντικό επικουρικό μέσο και στην πολιτική βάζουμε προτεραιότητες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ