ΑΣΟΕΕ: Ο Σπύρος Μπιμπίλας ο υποψήφιος βουλευτής που ήταν «παρών» στα επεισόδια – Θα καταθέσει υπέρ των αστυνομικών

μπιμπιλας

Ο ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας βρισκόταν μπροστά στο επεισόδιο με την επίθεση των κουκουλοφόρων στο περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ και σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να καταθέσει υπέρ των αστυνομικών, ένας εκ των οποίων πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό προκειμένου να ξεφύγει.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μπροστά στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, ήταν «προβεβλημένο πρόσωπο, συνδικαλιστής από άλλο χώρο και υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με κόμμα της Αριστεράς, ο οποίος προτίθεται να καταθέσει και να υποστηρίξει ότι κινδύνευε άμεσα η ζωή των τριών αστυνομικών που επέβαιναν στο περιπολικό που εγκλώβισαν οι αναρχικοί».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος κατεβαίνει παράλληλα και στις επικείμενες εκλογές με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας».

«Η εντολή από τη ΓΑΔΑ ήταν όντως να μην περάσει κανένα περιπολικό μόνο του μπροστά από το σημείο εκεί. Και πολύ σωστά γιατί δεν μπορεί ένα περιστατικό να περάσει από τη στιγμή που έχουν βγει 35 μπάχαλοι και ρίχνουν πέτρες. Το περιπολικό πέρασε από μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, για ποιο λόγο εξετάζεται, δεν θα έπρεπε να περάσει» ανέφερε παράλληλα ο κ. Καλλιακμάνης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΟΡΕΝ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής πρόσθεσε: «Θα έπρεπε οι αστυνομικοί να ελεγχθούν για αυτό». Όμως, τόνισε ότι ο αστυνομικός ακολούθησε πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας ότι αν και ο ίδιος ήταν σε μια παρόμοια περίπτωση όπου έχει περικυκλωθεί και εγκλωβιστεί από 35 άτομα και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο «εγώ θα έριχνα στον αέρα, δεν θα πυροβολούσα τα παιδιά, θα πυροβολούσα στον αέρα» είπε.

Ντούμας για προειδοποιητικά πυρά: Το ίδιο θα έκανε κάθε σωστός επαγγελματίας

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να απαγορεύουμε τη διέλευση περιπολικού από την Πατησίων». Και πρόσθεσε: «Δημιουργείται σύγχυση του ρόλου του δράστη και του θύματος. Ξεχάσαμε τους μπαχαλάκηδες, δεν αναζητούμε τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών που είναι ποινικό έγκλημα και διαρκές έγκλημα και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τους αστυνομικούς».

«Έχω αγωνιστεί να αφαιρεθούν τα άσυλα και τα άβατα κάθε μορφής σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί η Πατησίων να αποτελέσει άσυλο και άβατο στη διέλευση ενός περιπολικού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ντούμας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ