Ανδρουλάκης: Αν δεν πιάσει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό διψήφιο ποσοστό, προφανώς θα τεθώ υπό αξιολόγηση

Ανδρουλάκης: Αν δεν πιάσει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό διψήφιο ποσοστό, προφανώς θα τεθώ υπό αξιολόγηση

“Ισχυρά διψήφιο ποσοστό”. Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αυτή είναι και η προϋπόθεση για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας. Πόσο είναι αυτό το ποσοστό; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δεν το προσδιορίζει, αλλά προφανώς πρέπει να είναι πάνω, αρκετά πάνω από το 10%. (σσ Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2019, το ΠΑΣΟΚ με τη Φώφη Γεννηματά “έπιασε” το 8,10%)

Και τι θα γίνει αν το ΠΑΣΟΚ δεν πιάσει το στόχο του; Στο ερώτημα αυτό εκλήθη να απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Τετάρτης στον Αντέννα. Και εκείνος απάντησε:

“Για έμενα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας”.

Σημαίνει αυτό ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος; Κάτι τέτοιο μοιάζει να εννοεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το “ούτε Μητσοτάκης , ούτε Τσίπρας” που είπε για τη θέση του Πρωθυπουργού, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

“Αυτός ο τόπος -επανέλαβε- έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως Πρωθυπουργοί” και αν υπάρξει αστάθεια, συμπλήρωσε, θα φταίει αυτός που “βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του και όχι το καλό του τόπου”. Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “παίζει παιχνίδια” με την πρώτη Κυριακή των εκλογών, πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που, όπως τόνισε, είναι αντισυνταγματικό. Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, είπε πως “είμαστε ένα κόμμα που έπαθε και έμαθε, ενώ οι αντίπαλοι μας είναι αμετανόητοι”.

Οσον αφορά δε το ποιος θα είναι ο “πρωθυπουργός χ”, απάντησε ότι δεν θα τον υποδείξει αυτός, αλλά θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ