Άδωνις Γεωργιάδης: Ο σταθμάρχης στη Λάρισα δεν ήταν ρουσφέτι

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο σταθμάρχης στη Λάρισα δεν ήταν ρουσφέτι

Αυτό που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν ρουσφέτι είναι τελείως ψέμα, το έχω ερευνήσει ο ίδιος, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βγει στο φως η αλήθεια για το τραγικό δυστύχημα.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που είναι δημόσια. «Η κινητικότητα άνοιξε και ζήτησε ο ΟΣΕ 18 θέσεις για σταθμάρχες. Έκαναν αίτηση από όλο το ελληνικό δημόσιο δύο και το σύστημα αυτόματα τους πήρε, εφόσον πληρούσαν τα κριτήρια. Στη συνέχεια πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή του ΟΣΕ, τους έκρινε κατάλληλους και τους πήγαν για εκπαίδευση, δεν χρειαζόταν να κάνει κάποιος ρουσφέτι».

Η εκπαίδευση, πρόσθεσε, δεν κράτησε μόνο 15 ημέρες. «Αυτά όλα είναι ψέμματα. Όλοι πέρασαν εκπαίδευση για 7 μήνες, έξι μέρες την εβδομάδα, 7 ώρες την ημέρα. Η εκπαίδευση και ο φάκελος του καθενός έχει παραδοθεί στην ΡΑΣ η οποία και τους ελέγχει. Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτι», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ποιος τοποθέτησε τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Στη Λάρισα τον έβαλε με την υπογραφή του ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ, προφανώς θα ερωτηθεί από τον εισαγγελέα».

«Πιστεύω ότι o σταθμάρχης δεν ήταν μέσα στον σταθμό»

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης στα συστήματα που λειτουργούν στον συγκεκριμένο σταθμό.

 

«Ο σταθμός της Λάρισας είχε εξελιγμένη τεχνολογία για να προστατεύει από λάθη. Όλα λειτουργούσαν. Μπροστά του έχει αυτός ο άνθρωπος μια τεράστια οθόνη, όταν έβαλε το τρένο στη λάθος γραμμή, άναψε μπροστά του μια κόκκινη γραμμή και του βάραγε ένα κόκκινο λαμπάκι και βάραγε και ήχος που του έλεγε ότι είναι σε λάθος γραμμή. Επί 12,5 λεπτά δεν κατάλαβε το λάθος», επισήμανε.

«Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στο σταθμό, δεν γίνεται διαφορετικά, και η οθόνη λειτουργούσε και τα φανάρια και όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Δεν ήταν η περίπτωση ενός σταθμού που τα συστήματα ήταν χαλασμένα» σημείωσε. Επίσης, εξήγησε ότι πάντα ένας σταθμάρχης βρισκόταν στη Λάρισα και επανέλαβε ότι δεν είναι αλήθεια τα περί διαλυμένου σταθμού.

«Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έκανε σωρεία λαθών, αν ήταν εκεί, εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν εκεί» επανέλαβε.

 

Για το σύστημα τηλεματικής

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο σύστημα τηλεματικής. Όπως είπε, σήμερα τρεις μόνο χώρες έχουν ολοκληρωμένο, «εμείς στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουμε η 4η χώρα που θα έχουμε».

«Σας ορκίζομαι η κυβέρνηση έχει τρέξει πολύ, το παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ νεκρό, παγωμένο, γι’ αυτό ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δεν έχει εμφανιστεί. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί το θέμα πολιτικά είναι αισχρή, γιατί παρελαβε μια σύμβαση από την κυβέρνηση Σαμαρά και μας παρέδωσε το 2019 μια σύμβαση νεκρή», ανέφερε.

Όλα αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες, διευκρίνισε. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν αδιαφόρησε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. «Αυτό είναι δέσμευση, είναι λόγος τιμής», υπογράμμισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ