Ψάχνονται με το debate στον ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση Παππά, η αντίδραση Αχτσιόγλου και ο προβληματισμός Τσακαλώτου

ΣΥΡΙΖΑ

Προς ώρας, η Κουμουνδούρου έχει στραμμένο το βλέμμα σε δύο μέτωπα

Στον αστερισμό της διαδοχής Τσίπρα κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό των υποψηφιοτήτων, χωρίς να αποκλείονται ωστόσο και εκπλήξεις στο διαρκές Συνέδριο του Αυγούστου.

Προς ώρας πάντως, η Κουμουνδούρου έχει στραμμένο το βλέμμα σε δύο μέτωπα: Το εσωτερικό της εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού στις 16 Αυγούστου και στο ευρύτερο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, όπου και εκεί καλείται να αντεπεξέλθει σε τρέχουσες υποχρεώσεις σε πιεστικές συνθήκες:

Πυρκαγιές, ψήφος αποδήμων αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η βεντάλια των υποχρεώσεων. Σήμερα, συνθηκών επιτρεπόντων , ήτοι σύμφωνα και ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί η εικόνα στο μέτωπο των πυρκαγιών, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ( ώρα 17.00), με αντικείμενο το νομοσχέδιο για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού.

Νωρίτερα, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κ.Ο του, Σωκράτη Φάμελλο, επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές.

Κούρσα και debate

Παραλλήλως, είναι σε εξέλιξη μεταξύ των υποψηφίων, η συζήτηση για διεξαγωγή debate, που ζήτησε ο Νίκος Παππάς, για την ακριβεια, δύο τον αριθμό, το πρώτο πριν από το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Το “γάντι” σήκωσε η Έφη Αχτσιόγλου, αποδεχόμενη την πρόταση Παππά μεν αλλά ασφαλώς όχι εντός του Ιουλίου, όπως ζήτησε ο ίδιος να διεξαχθεί το πρώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου, η κ. Αχτσιόγλου την προσεχή εβδομάδα ετοιμάζει την πρώτη της περιοδεία ως υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αρνείται μεν αλλά είναι προβληματισμένος για τη σκοπιμότητα και κυρίως τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί αυτή η “αναμέτρηση” των επίδοξων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ:

Αφενός γιατί, σύμφωνα με το περιβάλλον του, το debate αφορά πολιτικούς αντιπάλους που εκθέτουν τις πολιτικές τους απόψεις σε πλαίσιο εθνικών εκλογών, αφετέρου, γιατί η δομή του ντιμπέιτ όπως τη γνωρίζουμε, δεν προάγει διάλογο σε βάθος και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων αλλά συνθήματα και δημιουργία εντυπώσεων.

Ασμένως, αποδέχεται την πρόταση ο Στέφανος Τζουμάκας: “Κανένα πρόβλημα, η ελληνική κοινωνία να ακούσει, να συνταχθεί, να έρθει να γραφτεί να ψηφίσει”, δήλωσε ερωτηθεις σχετικά ( ΣΚΑΙ).

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο αυτή τη στιγμή, προβλέπει τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των υποψηφίων μετά τις διακοπές του Αυγούστου, για τον πρώτο γύρο.

Εάν υπάρξει και δεύτερος, πιθανότατα να πραγματοποιηθεί και δεύτερο, ανάμεσα στους δυο μονομάχους.

Πηγή: capital.gr

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ