75 χρόνια απ’ την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

75 χρόνια απ’ την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εχθές οι Δωδεκανήσιοι εορτάσαμε και τυπικά την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη Μητέρα Ελλάδα. Στις 7 Μαρτίου θα εορτάζονταν κανονικά, ωστόσο ο εορτασμός μετατέθηκε για εχθές σε ένδειξη σεβασμού για την άδικη απώλεια των 57 συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που συγκλόνισε τη χώρα.

Οι Δωδεκανήσιοι τιμούμε την επέτειο της Ένωσης με τη Μητέρα Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί για εμάς λόγο υπερηφάνειας, αλλά και αναστοχασμού για την Ελλάδα. Την Ελλάδα του χθες, αλλά και του αύριο. Για τα νησιά μας και τους ανθρώπους αυτών. Τους ακρίτες νησιώτες μας.

Η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην μητέρα Ελλάδα έχει και μια σημειολογία. Αποτελεί ως γεγονός την τελική διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής γεωγραφικής επικράτειας, δικαιώνοντας τους ευγενείς αγώνες και τις ύψιστες θυσίες πολλών γενεών Δωδεκανησίων.

Σ’ αυτή την ιστορική παρακαταθήκη, όλοι εμείς κλίνουμε σήμερα ευλαβικά το γόνυ. Υπό ιδιαιτέρως κρίσιμες διανυόμενες συνθήκες για την Πατρίδα μας (αλλεπάλληλες κρίσεις) και για την περιοχή μας (μεταναστευτικό-δομές υγείας), ένας λόγος περισσότερο να προσδίδουμε στην ημέρα την υπεραξία του αναστοχασμού για το σήμερα και το αύριο.

Οφείλουμε να έχουμε σε προτεραιότητα τα φοβερά διδάγματα της τοπικής μας ιστορίας, διδάγματα που μας οδηγούν σε ένα υψηλό συμπέρασμα. Οι νησιώτες, ως γνήσιοι ακρίτες, παραμένουμε πάντοτε πιστοί στο εθνικό καθήκον και στις αξίες που διαχρονικά εμπνέουν τη ζωή μας. Την υπερηφάνεια, την ελευθερία, την εθνική κυριαρχία, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό.

Ως Δωδεκανήσιοι ατενίζουμε με υπερηφάνεια το μέλλον όντες έτοιμοι να κάνουμε αυτό που μας επιτάσσει η συνείδηση μας. Πρωτοστατώντας και διεκδικώντας όλα αυτά που μας ανήκουν και ευρισκόμενοι στο περιθώριο των εξελίξεων, διαχρονικά δεν λαμβάνουμε από την Πολιτεία. Εμείς οι νησιώτες, εδώ από την εσχατιά των συνόρων… Υπερήφανα χαμογελώντας, διεκδικούμε.

Ενίσχυση στις τοπικές δομές Υγείας όλων των νησιών μας που υποβαθμίζονται με γεωμετρική πρόοδο. Στήριξη στους ακρίτες νησιώτες μας με θέσπιση χαμηλών φορολογικών συντελεστών. Θέσπιση επιχειρηματικών κινήτρων στις μικρονησίδες μας που μαραζώνουν κι ερημώνουν. Ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Επέκταση επιδόματος ανεργίας στους εργαζομένους στον τουρισμό. Επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου. Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

75η Επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Χρόνια Πολλά Δωδεκάνησα. Χρόνια Πολλά Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ