Δύο χρόνια φυλάκιση η ποινή για τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

παππας καλογρίτσας

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον Νίκο Παππά, το οποίο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που αφορά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών τι 2016.

Η ποινή που είχε προτείνει νωρίτερα ο εισαγγελέας ήταν ποινή φυλάκισης ενός χρόνου.

Επίσης, ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική ποινή. Ο κ. Καλογρίτσας ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτίων αλλά και της συνδρομής του στην υπόθεση. Ωστόσο ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση των ελαφρυντικών που ζήτησε η πλευρά Καλογρίτσα.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστήριου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι “φάκελοι και τσάντες έφευγαν από γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Σημειώνεται πως ο κ. Παππάς βαρύνεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016 και ο κ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα), του πρώην υπουργού Επικρατείας.

Παππάς: Δεν ζητάω ελαφρυντικά γιατί δεν νιώθω ένοχος
“Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά.

Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών”, ανέφεραν οι δικηγόροι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.