Ξενογιαννακοπούλου: «Ψηφοθηρική η αύξηση του κατώτατου μισθού»

Ξενογιαννακοπούλου: «Ψηφοθηρική η αύξηση του κατώτατου μισθού»

Την ανακοίνωση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού, στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου, σχολιάζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου κάνει λόγο για «ανεπαρκή» και «ψηφοθηρική» αύξηση, «που δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό». «Είναι πολύ λίγο και πολύ αργά», λέει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «έχει αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της αισχροκέρδειας».

Παράλληλα, αναφέρεται στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, τη θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και την κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

Ολόκληρη η δήλωσή της

«Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής για την κυβερνητική υποκρισία και τη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού. Ακόμα και έτσι, ωστόσο, είναι πολύ λίγο και πολύ αργά.

Αφού με τον νόμο Χατζηδάκη διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, δύο χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της αισχροκέρδειας με δραματική μείωση εισοδημάτων από λογαριασμούς, δόσεις δανείων και σούπερ μάρκετ.

Σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, ανακοινώνει μία ανεπαρκή και ψηφοθηρική αύξηση, που δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό.

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και η κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελούν την ελάχιστη ρεαλιστική και ουσιαστική προϋπόθεση ώστε να πάρουν μία ανάσα οι εργαζόμενοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ