Βαρβιτσιώτης: Συντριπτικό το ποσοστό της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Βαρβιτσιώτης: Συντριπτικό το ποσοστό της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε μέσω επιδομάτων είτε μέσω μείωσης των φόρων, κατάφερε να επιστρέψει στους πολίτες πολλά από αυτά που τους είχαν πάρει», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του χθες το βράδυ, Δευτέρα 3 Απριλίου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24».

«Η αντιπρόταση σε αυτό είναι η επιστροφή στη φορολόγηση των μεσαίων εισοδημάτων, όπως έκανε στο παρελθόν η κυβέρνηση Τσίπρα», σημείωσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η ανεργία μειώνεται σταδιακά, αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, μειώνονται οι φόροι, είμαστε πρώτοι στην Ευρωζώνη σε ρυθμό ανάπτυξης και από τους πρώτους σε προσέλκυση επενδύσεων και όλα αυτά σε μία περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων.

Όπως υποστήριξε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδίδει τη χώρα πολύ πιο ισχυρή οικονομικά και δυνατή στη διεθνή θέση της από ό,τι την παρέλαβε, «κάτι το οποίο δεν μπορεί να ισχυριστεί σε καμία περίπτωση ο αντίπαλός μας, ο οποίος παρέδωσε τη χώρα με χαμηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερη φορολογία από αυτή που παρέλαβε».

Ακόμη, επεσήμανε ότι στην περίοδο οικονομικών κλυδωνισμών και διεθνούς αβεβαιότητας που έχουμε μπροστά μας η χώρα χρειάζεται να έχει σωστά τοποθετημένη την πυξίδα της και το πλήρωμά της, και τον καπετάνιο της ικανό να διαχειριστεί αυτές τις κρίσεις. Και σε αυτό το σημείο συνέκρινε τη διεθνή παρουσία του πρωθυπουργού, ιδιαίτερα την επίσκεψή του στις ΗΠΑ με την αντίστοιχη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, τις αναβαθμισμένες διεθνείς συμμαχίες που πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και την επιτυχή αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας που υπήρξε συνεχής τα τελευταία χρόνια.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην ίδια εκπομπή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε πως «είναι συντριπτικό και φλερτάρει με την αυτοδυναμία το νούμερο εμπιστοσύνης των πολιτών στον κ. Μητσοτάκη», καθώς το 42% των ερωτηθέντων κρίνουν τον κ. Μητσοτάκη ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, πολύ πιο ψηλά από το 26% που εμπιστεύεται τον κ. Τσίπρα.

«Αυτό από μόνο του το ποσοστό, το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο, δείχνει ακριβώς ότι υπάρχει δυναμική στην κοινωνία διατήρησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρατήρησε ότι διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα και επανέρχεται σε επίπεδα που είχαμε συνηθίσει για μακρό χρονικό διάστημα, ενώ επιβεβαιώνεται η πολιτική πρωτοκαθεδρία της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ