Τραμπισμός αλά γκρέκα ή πολιτικό ακαταλόγιστο;

Τραμπισμός αλά γκρέκα ή πολιτικό ακαταλόγιστο;

Με αφορμή την απολύτως καταδικαστέα πράξη ξυλοδαρμού του Γ. Βαρουφάκη διαβάζω tweet γνωστού πρώην «κύκλου Καραμανλή» να κάνει λόγο για καθεστώς Μητσοτάκη, το οποίο είναι, δήθεν, στριμωγμένο και για αυτό βάζει μπράβους της νύχτας να κατατρομοκρατούν, λέει, την κοινωνία. Αναρωτιέμαι, τα πιστεύει αυτά που γράφει τα τελευταία χρόνια ή όλο αυτό είναι ένας τρόπος που σκαρφίστηκε για να μένει στην επικαιρότητα;

Ο «πρώην κύκλος Καραμανλή» μάλλον δεν έχει συμβιβαστεί, ακόμα, με το γεγονός ότι το 2018 τον διέγραψε ο Μητσοτάκης και έκτοτε υποδύεται τον γνήσιο εκφραστή της Κεντροδεξιάς παράταξης. Το παράπονο μπορώ να το καταλάβω, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε στο δημόσιο διάλογο. Δεν μπορείς να κατηγορείς δημόσια έναν πρωθυπουργό ότι βάζει μπράβους για να «τιμωρήσουν» αρχηγό άλλου κόμματος.

Πέρα από τον κλασικό διαδικτυακό λαϊκισμό που επικράτησε και στην περίπτωση του άνανδρου ξυλοδαρμού του Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 δύο πράγματα κρατάω. Την ανάρτηση Θεοδωρικάκου ότι ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης και πως πρόκειται (τελικά) για ομάδα αναρχικών, αλλά και την πολιτική ωριμότητα του Βαρουφάκη ο οποίος δεν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το ατυχές αυτό περιστατικό -απεναντίας με ανάρτησή του επανάφερε την προσοχή του δημοσίου διαλόγου στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ