Το «Ρουά Ματ» Μητσοτάκη – Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η ΔΕΘ για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΘ 2021

Οι ελαφρύνσεις και οι παροχές είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα πάντοτε της Αντιπολίτευσης, κι αυτό γιατί μπορεί να τα υπόσχεται χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένη να τα δώσει. Για την ακρίβεια, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να τα δώσει, αφού είναι αντιπολίτευση.

Όταν όμως η Κυβέρνηση προχωρά σε ελαφρύνσεις και παροχές, πώς μπορεί η Αντιπολίτευση να απαντήσει;

Το περασμένο Σάββατο είδαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας την έκρηξη του 16,2% ανάπτυξη να αναθεωρεί το στόχο για το τέλος του έτους από 3,6% σε 5,9% και παράλληλα να προχωρά σε ένα πακέτο μέτρων ελαφρύνσεων και παροχών ύψους 3,5 δις ευρώ.

 

«Γράφουν σβήνουν»

Μαθαίνω ότι στην Κουμουνδούρου «γράφουν και σβήνουν» προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην νέα πραγματικότητα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο περασμένο Σάββατο ήταν πράγματι «κεραυνός εν αιθρία» και έπιασαν απόλυτα στον ύπνο τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαίνεται και στην καινούργια προετοιμασία για τη ΔΕΘ. Τίποτα από όσα σχεδίαζε να πει ο Τσίπρας από την προηγούμενη εβδομάδα δεν έχει νόημα σήμερα και τα επιτελεία τρέχουν να προλάβουν να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση.

 

Μέσα Χουλιαράκης, έξω Τσακαλώτος

Μαθαίνω επίσης, ότι παραγκωνίζεται ο Τσακαλώτος και καλείται στο πλευρό του Τσίπρα ο Χουλιαράκης (του κακού Harvard που είναι καλό όταν πρόκειται για συριζαίο), ενώ σύμφωνα με τις διαρροές φαίνεται ότι το «μπαμ» της ομιλίας του Τσίπρα, θα αφορά τον ΕΝΦΙΑ. Φυσικά και πρόκειται για ανέκδοτο, δεν πάθαμε εθνική αμνησία, ούτε αποτελούν παρθενογένεση οι παροικούντες την αντιπολιτευτική Ιερουσαλήμ.

Όμως είναι σχεδόν απόλυτα σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει πιθανώς εισοδηματικά κριτήρια, με τα οποία συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών θα απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ.

—– Να μου το θυμηθείτε, η πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου ακινήτων και αντικατάσταση με έναν λογικό φόρο ακίνητης περιουσίας κατά πολύ μειωμένο από το σύνολο των φόρων που πληρώνουμε σήμερα, επί Νέας Δημοκρατίας θα γίνει, όσο συνεχίζονται αυτά τα νούμερα ανάπτυξης —–

 

Κριτική, η γνωστή τακτική

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως ο Κομμουνισμός είναι η ιδεολογία που σε κάνει να κλαις όταν σου περιγράφει την κατάσταση στην οποία ζεις, και να γελάς μετά δακρύων όταν σου προτείνει τις λύσεις για να ξεπεράσεις αυτήν την κατάσταση. Φυσικά, αυτό δεν αλλάζει στον νεοκομμουνισμό τον οποίο εκπροσωπεί στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται λοιπόν για αστείο το να δούμε το ερχόμενο Σάββατο τον Τσίπρα να προτείνει λύσεις και να τάζει διάφορα.

Γι’ αυτό λοιπόν θα μπορούσε να περιοριστεί σε μια φανφαρολογία κριτικής. Γενικευμένης κριτικής, χωρίς απαραίτητα να είναι στηριγμένη σε στοιχεία, απέναντι σε όλα. Βέβαια αυτό θα έφερνε ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα από το κύμα γέλωτος με πιθανές νέες εξαγγελίες, αλλά θα ήταν και ένας εύκολος και ασφαλής δρόμος για να μην υπάρξει νέο «κάζο».

 

Το μείγμα

Από ό,τι φαίνεται, το τελικό αποτέλεσμα που θα δούμε στη ΔΕΘ θα είναι ένα μείγμα με μεγάλο ποσοστό κριτικής και ένα ποσοστό υποσχέσεων από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την πλάτη στον τοίχο. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό στη χώρα, βλέπουμε την οικονομία να αποτελεί ναυαρχίδα μιας κυβέρνησης και να είναι το βασικό στοιχείο επίδειξης κυβερνητικού έργου. Μπορεί αυτό μέχρι στιγμής να μην έχει αποτυπωθεί στον απόλυτο βαθμό στην τσέπη του μέσου φορολογούμενου, αλλά με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ σύντομα θα γίνει κι αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ