Το ρεπορτάζ που… τέλειωσε τον Καμπόσο στο Άργος

Το ρεπορτάζ που… τέλειωσε τον Καμπόσο στο Άργος

Μία από τις πολλές ειδήσεις που θα βγουν από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου υποπτεύομαι πως θα είναι και η ήττα του επί 13 χρόνια δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

Πέρα από την αυτονόητη πολιτική φθορά που επιφέρουν τα πολλά χρόνια διοίκησης, τον τελευταίο μόνο μήνα, ο δήμαρχος έχει δεχτεί τρία πολύ ισχυρά πλήγματα, τα οποία τον έχουν ρίξει στο καναβάτσο και δύσκολα θα σηκωθεί.

Το πρώτο πλήγμα ήρθε, όταν με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία, κατηγόρησε ευθέως τον Δημήτρη Καμπόσο για ρουσφέτι σε εν ενεργεία αντιδημάρχους της παράταξής του. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έκανε λόγο για συντήρηση – ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου ο οποίος «έφτασε» μέχρι τα κτήματα των δυο αντιδημάρχων.

Το δεύτερο πλήγμα ήρθε ξανά μέσα από ισχυρισμό που έκανε η Πρωτοβουλία ότι ο δήμαρχος εξαναγκάζεται από συγκεκριμένους υποψηφίους της παράταξής του σε μισθώσεις ακινήτων, άνω της πενταετίας, για να δεχτούν να είναι υποψήφιοι μαζί του.

Ωστόσο, η χαριστική βολή στην προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Καμπόσου ήρθε όταν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νίκος Χατζηνικολάου παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ξεφορτώνει σκουπίδια σε παράνομη χωματερή και στη συνέχεια τα καλύπτει με ασβέστη. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από την ανεξέλεγκτη ρίψη λυματολάσπης έχουν σχηματιστεί λίμνες.

Την ίδια ώρα, ως φαβορί για τη θέση του νέου δημάρχου ακούγεται το όνομα του δικηγόρου Γιάννη Μαλτέζου, ο οποίος είναι πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και τ. Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας. Μάλιστα, ο Μαλτέζος πριν λίγες ημέρες παρουσίασε το πρόγραμμά του σε κεντρική πλατεία του Άργους και από ό,τι μαθαίνω, έγινε το αδιαχώρητο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ