Το ηθικό πλεονέκτημα της… παράβασης καθήκοντος

Νίκος Παππάς και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Αν σας ζητήσει κάποιος να περιγράψετε τον ΣΥΡΙΖΑ με δύο λέξεις, αυτές σίγουρα πλέον θα ήταν και με τη βούλα, «παράβαση καθήκοντος».

Επίσημα λοιπόν και ο Νίκος ο Παππάς αλλά και ο Δημήτρης ο Παπαγγελόπουλος, κρίθηκαν ένοχοι καθώς επί υπουργίας τους, υπέπεσαν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και μάλιστα με σκοπό τόσο το «ξεκαθάρισμα» με τους πολιτικούς τους αντιπάλους φτιάχνοντας τη σκευωρία της Novartis που εχθές κατέπεσε παταγωδώς, όσο και με την επικράτηση με κάθε τρόπο στο τηλεοπτικό τοπίο, είτε φτιάχνοντας το ΣΥΡΙΖΑ channel, είτε κάνοντας παιγνίδια με όσους κατέθεσαν χρήματα για να πάρουν τις τηλεοπτικές άδειες (κατόπιν και των μελετών του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας να τα θυμόμαστε κι αυτά να ευθυμούμε πού και πού).

Καλό είναι να θυμόμαστε, γιατί εκείνη την περίοδο, πέραν του ότι ο Νικόλας ο Παππάς προσπαθούσε να στήσει το κόλπο με τον Χρήστο τον Καλογρίτσα για το ΣΥΡΙΖΑ channel, είχαμε και τη γνωστή μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, βάσει της οποίας σύμφωνα με τη διαφημιστική πίτα, μόνο 4 κανάλια μπορούσαν να επιβιώσουν στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Το γιατί 4 που μας απασχολούσε τότε, νομίζω πως πλέον ξεκαθαρίστηκε. 4, γιατί τόσα ήθελα ο Νίκος ο Παππάς προφανώς. Πιθανότατα τώρα, το αναφέρω με βάση και το δεδικασμένο πλέον, να ήθελε να ελέγχει και τα υπόλοιπα κανάλια ο κος Παππάς και να ήθελε τις καλύτερες προσφορές. Βέβαια αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω, οπότε απλώς το αναφέρω, σαν παραπλήσιο συμπέρασμα.

Πέραν λοιπόν αυτής της ανεκδιήγητης νοοτροπίας για την οποία ο Νίκος Παππάς τιμωρήθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, εχθές, είχαμε και νέο δεδικασμένο, πάλι για παράβαση καθήκοντος, αυτή τη φορά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο λόγος; Το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», ή αλλιώς φιάσκο της Novartis. Εχθές λοιπόν στο δικαστήριο αποδείχθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ως υπουργός προσπάθησε να βάλει χέρι στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να τελειώσει με ψέματα και συκοφαντίες, τους πιο ισχυρούς πολιτικούς του αντιπάλους. Φυσικά, επειδή ακόμα λειτουργούν ενστικτωδώς οι θεσμοί σε αυτή τη χώρα, δεν υπέκυψαν στις νεοκομμουνιστικές ορέξεις της παρέας του καταληψία του Μαξίμου.

Αλήθεια, μιας και αναφέρθηκα στον καταληψία, ο κος Τσίπρας θα ελεγχθεί ποτέ για τίποτα από όλα αυτά; Είναι νομίζω το λιγότερο αστείο να πιστεύουμε ακόμα και τώρα ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, δεν ήξερε τίποτα για την ταμπακέρα. Και ειδικά για το φιάσκο της Novartis, με το οποίο έστησε ολόκληρους θιάσους και λαϊκά δικαστήρια.

Το σίγουρο πάντως είναι. Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, έγινε πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο στην ελληνική ιστορία…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ