Το δόγμα «Ό,τι αρπάξουμε»: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Αστυνομία, προαιρετικός στους υγειονομικούς;

τσιπρας

Με την πανδημία σε έξαρση θα περίμενε κανείς από το σύνολο του πολιτικού συστήματος την απαραίτητη και απαιτούμενη σοβαρότητα. Αντιθέτως, όσες ζωές κι αν χαθούν, όσοι κι αν νοσήσουν, όπως κι αν πάνε τα πράγματα, βλέπουμε μονίμως τα ίδια πράγματα σε επανάληψη. Ανευθυνότητα, ψηφοθηρία, οπορτουνισμό, με πλήρη προσήλωση στο δόγμα «Ό,τι αρπάξουμε».

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα και ευθέως την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην ελληνική αστυνομία και την εκκλησία.

Είναι σωστό το μέτρο που προτείνει; Πιθανόν.

Αλλά για ποια υποχρεωτικότητα μιλάμε; Για την υποχρεωτικότητα που αρνείται στους υγειονομικούς;

Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κάγκελα για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, γιατί «είναι ντροπή για την κυβέρνηση να βγάζει ανθρώπους σε αναστολή επειδή δεν εμβολιάζονται» και τώρα ζητά υποχρεωτικότητα στην ΕΛ.ΑΣ και την Εκκλησία;

Μα φυσικά.

Είναι βλέπετε το κοινό που ποτέ δεν στόχευε εκλογικά. Και μέσα στην υγειονομική αυτή κρίση, το μόνο που ενδιαφέρει την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, είναι να συσπειρώσει το κομματικό της κοινό. Γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που έχει νόημα στο τέλος της ημέρας, είναι το κομματικό όφελος.

Και αν θέλετε να εξετάσουμε την υποχρεωτικότητα στην ελληνική αστυνομία να το δούμε. Αν και δεν καταλαβαίνω πώς μπορούμε εκείνους τους ανθρώπους που τους υποχρεώνουμε ως πολιτεία να κάνουν περιπολίες κατά πολύ παραπάνω από όσες προβλέπονται προκειμένου να τηρήσουν τα μέτρα που δεν τηρούν οι ανεύθυνοι, να τους υποχρεώσουμε και να εμβολιαστούν, αλλά ας το εξετάσουμε. Γιατί ξέρετε οι αστυνομικοί δεν το κάνουν από επιλογή, εμείς τους υποχρεώνουμε, η πολιτεία τους υποχρεώνει να κάνει παραπάνω ελέγχους. Και με αμοιβή, ένα mail ευχαριστήριο κι ένα χτύπημα στην πλάτη.

Να εξετάσουμε και τους ιερείς; Ίσως πράγματι αυτό να το εξετάσουμε λίγο παραπάνω.

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι το πρώτο που πρέπει να διευθετηθεί εξ ολοκλήρου, είναι φυσικά, η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς και η αντικατάσταση όσων δεν εμβολιάζονται. Οι μόνοι που είναι πραγματικά υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν είναι εκείνοι. Και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν θα το πει ποτέ. Βλέπετε είναι καλό κοινό για την Κουμουνδούρου οι γιατροί. Ποιος δεν θυμάται και ποιος δεν έχει δει τις αμέτρητες αφίσες αριστερών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε κρατικά νοσοκομεία, τόσες πολλές που δεν έβλεπες καν τις πινακίδες των νοσοκομειακών θαλάμων από το πλήθος τους.

Το δόγμα «ό,τι αρπάξουμε», καλά κρατεί στην Κουμουνδούρου. Και δεν είναι απορίας άξιο. Τα τυχοδιωκτικά αντιπολιτευτικά διαπιστευτήριά του ο ΣΥΡΙΖΑ, τα έχει δείξει προ πολλού…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ