Τέμπη: Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος διαψεύδει ότι έχει σχέση με τη μετάταξη του σταθμάρχη

Τέμπη: Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος διαψεύδει ότι έχει σχέση με τη μετάταξη του σταθμάρχη

Φήμες και σενάρια διακινούνται στο διαδίκτυο, μετά την αναφορά του Αλέξη Κούγια σε πληροφορία ότι υπήρξε παρέμβαση από συγκεκριμένο πολιτικό για τον 59χρονο σταθμάρχη, που έχει συλληφθεί για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε πως “υπάρχουν πληροφορίες ότι παρενέβη συγκεκριμένος πολιτικός“, λίγο πριν τη συνταξιοδότηση του σταθμάρχη. Στην ερώτηση, για το αν αυτό έγινε για να βοηθηθεί να προσληφθεί στον ΟΣΕ ή για να γίνει σταθμάρχης, ανέφερε πως δεν μπορεί να πει τίποτα αν δεν εξακριβωθεί η πληροφορία, ενώ δεν κατονόμασε τον πολιτικό.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλει η βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Στέλλα Μπίζιου, μετά από φήμες που κυκλοφόρησαν ότι η κόρη του σταθμάρχη δουλεύει στο πολιτικό της γραφείο.

Στο μεταξύ ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha επικοινώνησε με τον βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει κάποια σχέση με την επιλογή ή τη μετάταξη του σταθμάρχη.

Δημοσιογράφος: Διακινείται η πληροφορία ότι μεσολαβήσατε για τη μετάταξη του σταθμάρχη.

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν έχω καμία εμπλοκή στο πώς αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε στη θέση του σταθμάρχη, ούτε με την επιλογή ούτε με την τοποθέτηση ούτε με τη μετάθεση.

Δημοσιογράφος: Ούτε εσείς, ούτε κάποιος από το γραφείο σας;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Όχι.

Δημοσιογράφος: Δεν τον έχετε γνωρίσει ποτέ αυτό τον άνθρωπο, δεν έχετε ακούσει το όνομά του;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Όχι, δε σας είπα ότι δεν τον έχω γνωρίσει, με ψηφίζουν 27.500 πολίτες.

Δημοσιογράφος: Τον γνωρίζετε; Είναι ψηφοφόρος σας;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν τον φέρνω στη μνήμη μου. Πάντως το γραφείο μου δεν ασχοληθεί με υπόθεσή του.

Δημοσιογράφος: Δεν έχει δηλαδή επισκεφθεί ο σταθμάρχης το πολιτικό σας γραφείο, ούτε έχει μιλήσει με κάποιον συνεργάτη σας;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, τι να σας πω; Στο γραφείο μου μπαίνει κόσμος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος μέχρι το 2011 εργαζόταν στον ΟΣΕ, στην αποθήκη αποσκευών. Στη συνέχεια και για 10 χρόνια έγινε υποχρεωτική του μετάταξη στο Υπουργείο Παιδείας και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Πριν από λίγους μήνες, στις 30 Ιουνίου του 2022 μετατάχθηκε και πάλι στον ΟΣΕ, αυτή τη φορά ως σταθμάρχης, πέρασε την απαραίτητη 6μηνη εκπαίδευση και ήταν στη θέση του σταθμάρχη μόλις ένα μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ