Τέμπη: Εισήγηση «βόμβα» σε Μητσοτάκη να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα ασφάλειας

Τέμπη: Εισήγηση «βόμβα» σε Μητσοτάκη να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα ασφάλειας

Να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων για δύο ή τρεις μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα τοποθέτησης των συστημάτων ασφαλείας, δηλαδή της τηλεδιοίκησης και της σηματοδότησης σε όλη τη γραμμή του σιδηρόδρομου, φαίνεται να εισηγούνται οι αρμόδιοι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το STAR, η εισήγηση, που θα γίνει αρμοδίως στον πρωθυπουργό, θα αφορά τη διακοπή των δρομολογίων των τρένων είτε για δύο, είτε για τρεις μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες, για να λειτουργήσουν τα συστήματα το συντομότερο δυνατόν.

 

Τι ερώτημα φυσικά είναι για ποιο λόγο χρειάστηκε να σημειωθεί αυτή η εθνική τραγωδία στα Τέμπη για να αποφασίσει η Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ασφάλεια του μέσου που στην Ευρώπη θεωρειται το ασφαλέστερο και παράλληλα το πιο φυλικό προς το περιβάλλον.

 

Σύμφωνα με το Star, οι αρμόδιοι που αναμένεται να κάνουν την εισήγηση στον πρωθυπουργό, εκτιμούν ότι βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι τον Ιούλιο, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί τα συστήματα ασφαλείας σε όλη τη γραμμή και πιο συγκεκριμένα στα κομμάτια, όπου δεν υπήρχε το σύστημα.

 

Σταματώντας τα τρένα για δύο με τρεις μήνες, θα μπορέσουν, να επισπευστούν οι εργασίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σε όλη τη γραμμή η λειτουργία του συστήματος ασφαλείας.

 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αρμόδιοι προτείνουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, να γίνεται η μεταφορά των επιβατών από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία του ΟΣΕ, τα οποία θα προστεθούν σε αυτά του ΚΤΕΛ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ