ΣΥΡΙΖΑ: Με τον φόβο της ταπεινωτικής ήττας στις Ευρωεκλογές

Κασσελάκης ANT1

Η αισιοδοξία του Στέφανου Κασσελάκη μπροστά στις κάμερες που βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, ουσιαστικά κρύβουν έναν μεγάλο φόβο

Είναι γεγονός πως τα νούμερα δεν βγαίνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Κάθε δημοσκόπηση φέρνει το κόμμα του ακόμα πιο χαμηλά, φλερτάροντας πλέον με το ΚΚΕ για την τέταρτη θέση, ενώ η κατάρρευση συνεχίζει καταιγιστικά.

Η αισιόδοξη στάση 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να φανεί ηττοπαθής, καθώς γνωρίζει πως στην επικοινωνία, αυτό θα περάσει στο υποσυνείδητο της κοινής γνώμης, χάνοντας ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο ψηφοφόρων. Η διαρροή ωστόσο προς τη Νέα Αριστερά ήταν εντός των προβλεπόμενων ποσοστών. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι που φεύγουν, κινούνται προς ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Με την αισιόδοξη στάση προσπαθεί να κρατήσει σε πρώτη φάση τον πυρήνα του κόμματος και όσο μπορεί να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους.

Το άγχος της ταπείνωσης 

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του βλέπουν τάσεις αποσύνθεσης στο κόμμα, με καταλυτική ημερομηνία την διεξαγωγή των εκλογών. Μία ενδεχόμενη ταπεινωτική ήττα, που θα φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τέταρτη… ακόμα και στην πέμπτη θέση, θα σημάνει την αρχή του πολιτικού του τέλους, προδιαγράφοντας θέμα ηγεσίας όταν παρουσιαστεί η ευκαυρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ