Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ζήτησε ο Γεραπετρίτης στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Μεταφορών

Γιώργος Γεραπετρίτης

Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησε ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, μετά την χθεσινή παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική. Αυτό το στενάχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους, όλα θα τεθούν υπ’όψιν των Ελλήνων πολιτών” δήλωσε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υπουργός Μεταφορών.

Όπως ανέφερε, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην οποία ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε στη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή, οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

  • Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, όπως και στις “διαχρονικές παθολογίες και αδράνειες”, όπως σημείωσε ο υπουργός.
  • Διασφάλιση της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου έτσι ώστε να μην καθυστερήσουν τα σχετικά έργα υποδομής που έχουν αναβληθεί.
  • Λήψη άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση της ασφάλειας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, με στόχο να εμπεδωθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Καραμανλής: Τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στις ζωές που χάθηκαν

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι όλα θα ερευνηθούν, ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τις πιο θερμές ευχές στους τραυματίες στα νοσοκομεία.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι η χώρα βιώνει μία εθνική τραγωδία, ενώ δεν θέλησε να προβεί σε απολογισμό του έργου του όσο ήταν στο Υπουργείο.

“Το ότι ότι στη θέση του υπουργού τοποθετείται ένας άξιος επιστήμονας, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δημιουργεί τη βεαιότητα ότι η έρευνα θα είναι ενδελεχής και τα αίτια του δυστύχηματος θα εντοπιστούν με ακρίβεια” δήλωσε επίσης ο κ. Καραμανλής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ