Στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής σήμερα ο Μητσοτάκης

Στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής σήμερα ο Μητσοτάκης

Σήμερα Πέμπτη (30 Μαρτίου), στις 11:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η κατασκευή του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής στη Νέα Μάκρη πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της στήριξης του ΙΣΝ προς το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, συνολικού ύψους 21 εκατ. ευρώ, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018. Συνολικά, τα τελευταία 26 χρόνια, το ΙΣΝ έχει ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα με δωρεές ύψους 41 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΙΣΝ, το Κέντρο Εκπαίδευσης δημιουργήθηκε στους χώρους της πρώην Αμερικανικής Βάσης στη Νέα Μάκρη, επί της λεωφόρου Μαραθώνος, συνολικής έκτασης 38 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει 20 κτίρια με χώρους διοίκησης και διαβίωσης, αίθουσες διδασκαλίας και πρακτικής εξάσκησης, καθώς και υπαίθριες εκπαιδευτικές δομές. Στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, πεδίο εκπαίδευσης, έρευνας και διάσωσης από σεισμό (urban search and rescue), εξομοιωτές πραγματικής πυρκαγιάς (live fire training props) και τοίχος αναρρίχησης-καταρρίχησης που προσομοιάζει με πρόσοψη κτιρίου, και ο οποίος χρησιμοποιείται για εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε ειδικές τεχνικές διάσωσης, ορειβατικά συμβάντα καθώς και σε συνήθεις τεχνικές επέμβασης σε πυρκαγιές πολυκατοικιών, με χρήση ειδικών κλιμάκων.

Με αφορμή την επερχόμενη ολοκλήρωση κατασκευής του «Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)», ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: «Οι δασικές πυρκαγιές αλλά και κάθε μορφής καταστροφή ή κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες τους και τη φύση, θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ένα φαινόμενο που θα μας απασχολεί όλο και πιο συχνά, και δυστυχώς μπορεί και με τραγικές συνέπειες, στο μέλλον. Μπροστά στην καίρια συμβολή των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με κίνδυνο τη ζωή τους, αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, για να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, εξάσκηση και εξοπλισμό. Η στήριξή μας σήμερα αλλά και διαχρονικά, αποτελεί μια μικρή ένδειξη της βαθιάς ευγνωμοσύνης μας για όλα όσα έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στη χώρα και σε όλους τους συνανθρώπους μας το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ