Σπάει τη σιωπή του ο Κώστας Καραμανλής για τα Τέμπη: Αποφάσισε να μιλήσει στη Βουλή – Τηλεφώνησε στον Τασούλα

Σπάει τη σιωπή του ο Κώστας Καραμανλής για τα Τέμπη: Αποφάσισε να μιλήσει στη Βουλή – Τηλεφώνησε στον Τασούλα

Στη Βουλή αποφάσισε να τοποθετηθεί επίσημα ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και του ζήτησε να μιλήσει σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και την κατάσταση στους σιδηροδρόμους, τον ΟΣΕ και τις προβληματικές συμβάσεις που έχουν οδηγήσει στο να μην υπάρχει τηλεδιοίκηση και φωτοσήμανση παρά τη σύμβαση που έχει υπογραφεί από το 2014.

Ο κ. Τασούλας φέρεται να του απάντησε ότι είναι αδύνατο για τον κ. Καραμανλή να παρευρεθεί στην αυριανή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς πρόκειται για πιο κλειστή διαδικασία, την οποία έχει ζητήσει η κυβέρνηση και δεν μπορεί να τοποθετηθεί άλλος.

Για το λόγο αυτό ο παραιτηθείς υπουργός θα μιλήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ζήτησε επίσημα η ΚΟ της ΝΔ με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ΝΔ στο αίτημά της, που υπογράφει ο Γ. Τραγάκης εκ μέρους των βουλευτών της επιτροπής, ζητά να ενημερώσουν τη Βουλή για την περίφημη σύμβαση 717 οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για τις Μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ