Σκυλακάκης: «Καταστροφική για την χώρα η εικόνα ακυβερνησίας ή επιστροφής στις ιδεοληψίες»

Σκυλακάκης: «Καταστροφική για την χώρα η εικόνα ακυβερνησίας ή επιστροφής στις ιδεοληψίες»

Η Ελλάδα παρά τις αντιξοότητες, πανδημία και ενεργειακή κρίση, κατόρθωσε την τελευταία 4ετία να κάνει σοβαρά βήματα προόδου, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην ομιλία του στο Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου που έχει τίτλο «Η ελληνική Οικονομία: κοιτάζοντας το μέλλον».

Παράλληλα τόνισε ότι είναι κρίσιμες οι προσεχείς εκλογές και επεσήμανε ότι θα ήταν καταστροφική μία εικόνα ακυβερνησίας ή επιστροφής στις ιδεοληψίες.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, τόνισε ότι η Ελλάδα σε σχέση με το 2019 έχει 25 δισ. ευρώ μεγαλύτερο ΑΕΠ, το οποίο θα φτάσει τα 35 δισ. ευρώ επιπλέον στο τέλος του 2023, ενώ έχουν δημιουργηθεί 300.000 νέες θέσεις εργασίας στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα τόνισε με έμφαση ότι η ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής ανισότητας. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί σε πραγματικούς όρους κατά 50% και σημείωσε ότι το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να βρεθούν εργαζόμενοι και στελέχη που θα στηρίξουν τις επενδύσεις που έρχονται.

Ειδική αναφορά έκανε στην αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα που θα αποκτήσει η Ελλάδα, αμέσως μετά τις εκλογές και στα οφέλη που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη για την οικονομία. Ενδεικτικά ανέφερε τα χαμηλότερα επιτόκια, αλλά και την ευκολότερη προσέλκυση επενδύσεων. Όπως είπε «η Ελλάδα έχει σήμερα επιτόκια ανάλογα με αυτά που διαθέτει η Ιταλία η οποία έχει επενδυτική αξιολόγηση».

Σε ότι αφορά το 2023 εκτίμησε ότι θα υπάρχει ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, αλλά και ρεκόρ εξαγωγών, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι καλύτερα του αναμενομένου, τόσο για την χρονιά που πέρασε όσο και για αυτή που έρχεται.

Ο Θ. Σκυλακάκης, ανέφερε επίσης ότι όλα τα παραπάνω θα συμβούν υπό την προϋπόθεση ότι στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρξει εικόνα ακυβερνησίας, αλλά ούτε και επιστροφή στις ιδεοληψίες.

Τέλος, αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης υποστήριξε πως πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης, το οποίο όμως δεν επιδέχεται ερασιτεχνισμούς και επιχείρηση επαναδιαπραγμάτευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ